SM-sarjan finaalien aikataulu

SM-sarjan finaalit pelataan paras viidestä -systeemillä. Alla otteluaikataulu:

27.04. klo 18.15 HIFK-Dicken Yle TV2 tai VeikkausTV ja HBL (Yle, jos naisten koripallon 5. finaali ei toteudu)
29.04. klo 15.45 Dicken-HIFK VeikkausTV ja HBL
02.05. klo 18.15 HIFK-Dicken Yle TV2
Tarvittaessa
05.05. klo 15.00 Dicken-HIFK Yle TV2
06.05. klo 17.15 HIFK-Dicken Yle TV2

Dicken piti BK-46:n kurissa ja eteni finaaliin

Dicken jatkaa mestaruutensa puolustamista, kun se selvitti tiensä finaaliin voittamalla BK-46:n kolmannen kerran. Dicken voitti kolmannen ottelun kotonaan 27-20 (12-10).

Kaksi edellisottelua olivat olleet tiukkoja vääntöjä eikä kolmas tehnyt tässä poikkeusta. BK-46 aloitti ottelun vahvasti pitäen johtoasemaa aina ensimmäisen puoliajan lopulle saakka. Dicken sai jakson loppuun kuitenkin viisi peräkkäistä maalia ja pääsi kahden maalin etumatkalta tauolle.

Toisen puoliajan alku sujui Dickenin hienoisessa hallinnassa ja se pystyi tasaisesti lisäämään eroaan. Lopullinen ratkaisu nähtiin juuri ennen viimeiselle kympille lähdettäessä, kun Dicken onnistui kolmasti peräkkäin parissa minuutissa ja sai kasvatettua eron seitsemään. BK-46 ei siitä enää toipunut ja Dicken eteni finaaliin otteluvoiton 3-0.

Voitosta huolimatta Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert on huolissaan joukkueensa vireestä finaaleihin lähdettäessä.

– Pelimme ei ole tällä hetkellä sillä tasolla kuin sen pitäisi olla. Meille ei riitä se, että pääsemme loppupeliin, ja tällä hetkellä pelimme on sekaisin, joten parannettavaa riittää, Hivert mietti.

Karjaalaisten luotsi Thomas Holmberg oli pelaajistaan ylpeä koko ottelusarjasta.

– Lähdimme ennakkoluulottomasti liikkeelle. Pelaajien kanssa oli sovittu, että meillä ei ole mitään hävittävää, joten mennään täysillä alusta saakka. Olen äärimmäisen ylpeä pelaajista ja iloinen siitä millä asenteella he ovat nämä kolme viimeisintä ottelua pelanneet.

Ottelun parhaana palkittu Anna Lindahl yhtyi Hivertin sanoihin.

– Tiukka peli. Sorrumme välillä helppoihin virheisiin ja peli on ajoittain epätasaista. Olimme sopineet tietyistä asioista ennen matsia, mutta osa sovitusta jäi kentän laidalle. Meillä on vielä rutkasti tekemistä ennen loppupelejä.

Dicken-BK-46 27-20 (12-10)

Maalintekijät
Dicken: Anna Lindahl 9, Anna Lindholm 5, Betina Lillqvist 3, Tove Salokivi 2, Matilda Peitsaro 2, Annika Näräkkä 2, Carolina Böckelman 2, Martina Genberg 1, Jessika Gammals 1

BK-46: Emilia Holmberg 5, Jannica Kullberg 4, Alexandra Rönnberg 3, Nicolina Nynäs 3, Pamela Degerman 3, Nicolina Fredriksson 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Anna Lindahl Dicken 3
Anna Lindholm Dicken 2
Emilia Holmberg BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Kiira Kankainen 1 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min
BK-46: Emilia Holmberg 1 x 2 min, Pamela Degerman 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Teemu Kaulio

Yleisöä: 188

HIFK vakuuttavasti finaaliin

HIFK ei antanut GrIFK:lle kolmannessakaan välierässä mahdollisuuksia, vaan kuittasi finaalipaikan selvällä 29-15 (14-7)-voitolla.

HIFK:n puolustus oli pitänyt GrIFK:n hyökkäyksen ahtaalla kahdessa ensimmäisessä eikä kolmas ottelu tehnyt siinä poikkeusta. HIFK karkasi ensimmäisen vartin jälkeen 6-1-johtoon eikä GrIFK pystynyt enää nostamaan itseään voittotaisteluun mukaan. Grani paransi ensimmäisen jakson loppupuoliskolla, mutta eroa oli tauolle lähdettäessä seitsemän maalia HIFK:lle.

GrIFK ei saanut kirivaihdetta silmään toisella puoliajalla missään vaiheessa, vaan HIFK pystyi pitämään pelin kontrollissaan. Lopussa HIFK pääsi kaunistelemaan voittolukemia ja nappasi ottelusta lopulta selvän 29-15 (14-7)-voiton edeten finaaliin suoraan kolmella voitolla.

HIFK:n päävalmentaja Rotislav Grinishin siirsi katseensa jo kohti finaalia.

– Iloitsemme finaalipaikasta, vaikka ei ollut paras pelimme tänään. Jätämme välieräsarjan taaksemme. Nyt täysi fokus finaaleihin.

GrIFK:n Sam Kihlstedt harmitteli omiensa hyökkäyspelaamista ja loukkaantumisia.

– Lähtökohta ei ollut paras mahdollinen tänään. Muutama pelaaja loukkaantuneena. Teemme liian helppoja virheitä hyökkäyksessä emmekä uskalla kantaa vastuuta loppuun asti. Hyvin taistelimme kuitenkin loppuun asti. Nyt fokusoimme pronssipeleihin.

Ottelun paras pelaaja Kathlen Ax iloitsi finaalipaikasta, mutta tietää joukkueen pystyvän vielä parempaan.

– Huomattava parannus edellisestä pelistä, vaikka meiltä liian paljon teknisiä virheitä. Meillä oli hyvä keskittyminen alusta asti, ja olen tyytyväinen puolustukseemme. Monta hyvää elementtiä ottelussa, mutta paljon parannettavaa finaaleihin.

HIFK-GrIFK 29-15 (14-7)

Maalintekijät
HIFK: Kathlen Ax 7, Linda Cainberg 6, Johanna Hilli 5, Ella Holopainen 4, Anna Vinogradova 2, Hanna Nylund 2, Anniina Nyholm 1, Ida Mitchell 1, Sara Jäntti 1

GrIFK: Matilda Ohvo 4, Alexandra Karsten 3, Helen Bergman 3, Jenny Fröberg 2, Sophia Böckelman 2, Alisa Kankainen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kathlen Ax HIFK 3
Johanna Hilli HIFK 2
Matilda Ohvo GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: –
GrIFK: Helen Bergman 1 x 2 min, Jenny Fröberg 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 126

Taavi Tibar SIF:n päävalmentajaksi

SIF:n naisten SM-sarjajoukkueen valmennus vaihtuu, kun Taavi Tibar ottaa ensi kaudeksi päävalmentajan tehtävät hoitaakseen Harry Wikströmin jälkeen.

SIF:n kausi päättyi kuudenteen sijaan ja BK-46:lle kärsityn puolivälierätappion jälkeen Wikströmin sopimusta ei uusittu.

– Se oli kova päätös tehdä. Harry on tehnyt kovasti töitä joukkueen eteen ja olisi ollut valmis jatkamaan, mutta samalla meillä oli aika myrskyisä kausi ja tuntui nyt, että on aika ottaa askel eteenpäin, SIF:n puheenjohtaja Susanne Ekström sanoi Västra Nylandille.

Jo maanantaina Taavi Tibar esiteltiin uutena päävalmentajana.

– Uskomme että tästä tulee hyvä ratkaisu. Taavi on jo aiemmin tehnyt töitä seurassa ja on osoittanut suurta kiinnostusta työskennelle seuran eteen, Ekström sanoo.

Tibar on tähän saakka valmentanut juniorijoukkueita ja pelannut samalla vielä itse miesten joukkueessa.

– Naisten joukkue tulee nyt ensin. Olen jo ajatellut lopettaa kokonaan pelaamisen, mutta saa nähdä miten käy. Valmennuspuoleen aion kuitenkin panostaa, Tibar sanoo.

Kakkosvalmentajana joukkueessa jatkaa Boris Tjachovski.

SIF:n joukkueen runko on näillä näkymin jatkamassa myös ensi kaudella ja seura neuvottelee lisäksi kuluvan kauden vahvistusten Valeria Kirillovan ja Dariia Kagenetsin kanssa jatkosta.

Finaalipaikat katkolla tiistaina

Välierien kolmannet osat ovat edessä tiistaina ja HIFK:lla sekä Dickenillä on mahdollisuus napata finaalipaikka itselleen.

Dicken ja BK-46 ovat pelanneet kaksi tiukkaa ja tasaista ottelua, jotka molemmat ovat kääntyneet niukasti Dickenin hyväksi. Ensimmäinen ottelu päättyi Dickenin kahden maalin johtoon. Toisessa Dicken käänsi BK-46:n kahden maalin taukojohdon kuuden maalin voitoksi. BK-46 ei ole kuitenkaan pistänyt hanskoja tiskiin, vaan lähtee venyttämään ratkaisua tiistaina.

– On selvä, että se on vaikeaa ja on selvää, että Dicken on selvä ennakkosuosikki, mutta me taistelemme eteenpäin. Voimme mennä ja nauttia pudotuspelien käsipallosta, karjaalaisten Alexandra Rönnberg toteaa Västra Nylandissa.

Myös BK-46:n päävalmentaja Thomas Holmberg katsoo luottavaisena kohti kolmatta kohtaamista.

– Mitään ei ole vielä menetetty. Olen ylpeä joukkueeni esityksestä, mutta aiomme hioa joitain yksityiskohtia. Jos pääsemme niistä eroon, meillä on mahdollisuudet, sillä en usko Dickenin tulevan suurten yllätysten kanssa, Holmberg miettii Västra Nylandissa sunnuntaisen ottelun jälkeen.

Toisessa välieräparissa HIFK on vienyt molemmat kohtaamiset GrIFK:ta vastaan selvästi nimiinsä. Ensimmäisessä HIFK oli vahvempi 30-14 ja toisessa 23-15. GrIFK voi ottaa sunnuntaisen pelin toisesta puoliajasta kuitenkin paljon mukaansa tiistaiseen otteluun. Grani onnistui sunnuntaina ensimmäisellä puoliajalla vain neljästi maalinteossa, mutta toinen puoliaika oli jo paljon tiukempi ja samalla se osoitti pystyvänsä pistämään HIFK:lle hyvin kampoihin.

Tiistain kolmannet välierät:
19.15 Dicken-BK-46, Pirkkolan Palloiluhalli (HBL)
19.15 HIFK-GrIFK, Helsingin Urheilutalo

Dickenin vahva toinen puoliaika nosti sen voittoon

Dicken otti toisen välierävoittonsa kukistettuaan BK-46:n vieraskentällä 27-21 (12-14).

Kotijoukkue BK-46 aloitti ottelun vahvemmin ja piti tahtipuikkoa hallussaan aina ensimmäisen jakson puoliväliin saakka, kunnes Dicken sai kurottua kiinni kotijoukkueen parhaimmillaan kolmen maalin suuruiseksi venähtäneen eron. Dicken käväisi maalin johdossa, mutta BK-46:n vahvan lopun ansiosta se pääsi tauolle kahden maalin johdossa.

Toisen puoliajan ensimmäinen kymppi kulki vielä kotijoukkueen tahtiin, mutta sen jälkeen Dicken iski. Kahdeksan peräkkäistä maalia nostivat helsinkiläiset viiden maalin johtoon eikä BK-46 siitä enää toipunut. Dicken pystyi pitämään kotijoukkueen maaleitta peräti kymmenen minuutin ajan. Dicken ei enää johtoasemaansa luovuttanut ja otti näin toisen välierävoittonsa.

BK-46:n päävalmentaja Thomas Holmberg oli tyytyväinen ensimmäisen puoliajan esitykseen ja luottaa joukkueensa pystyvän siirtämään ratkaisua seuraavassa ottelussa.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä eriomaista käsipalloa. Toisen puoliajan kymmenen minuutin nukahdus ratkaisi pelin Dickenille. Tiistaina lähdetään 0 – 0:sta liikkeelle. Jos minä saan päättää, niin pelataan perjantaina Karjaalla.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert oli iloinen toisen puoliajan pelaamiseen.

– Meillä oli vaikea ottelun alku, tuntui jopa siltä ettemme ole vielä ns playoff-modessa. Toisella jaksolla päästiin sitten hyvin liikkeelle. Uskon, että tämä hyvä trendi jatkuu myös tiistaina.

Ottelun parhaana valittu Betina Lillqvist myönsi, ettei voitto tullut helpolla.

– Vaikea ottelun alku, ruvettiin pelaamaan vasta 30 minuutin kohdalla. Nyt fokus tiistain otteluun.

BK-46-Dicken 21-27 (14-12)

Maalintekijät
BK-46: Pamela Degerman 6, Alexandra Rönnberg 5, Elin Löf 3, Jannica Kullberg 3, Emilia Holmberg 3, Nicolina Fredriksson 1

Dicken: Anna Lindahl 6, Matilda Peitsaro 3, Karolina Nylund 3, Anna Lindholm 3, Betina Lillqvist 3, Tove Salokivi 2, Pia-Stina Pitkäjärvi 2, Annika Näräkkä 2, Carolina Böckelman 2, Jessika Gammals 1

 

LähiTapiola-tähtipelaajat
Betina Lillqvist Dicken 3
Pamela Degerman BK-46 2
Anna Lindahl Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: Alexandra Rönnberg 1 x 2 min, Emilia Holmberg 1 x 2 min, Linda Sjöblom 1 x 2 min
Dicken: Betina Lillqvist 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min, Pia-Stina Pitkäjärvi 1 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Pasi Ojapalo

Yleisöä: 284