Ensimmäiset semifinaalit pelataan keskiviikkona

Tämäkään kausi ei tee poikkeusta. Välieräjoukkueet ovat myös hallinneet keskenään mitalisijoija aina kaudesta 2008-2009, jonka jälkeen mikään muu NSM-joukkue ei ole pystynyt kiilaamaan tämä kauden kärkinelikon ohitse tai väliin.

SIF vei runkosarjan nimiinsä vakuuttavalla tavalla häviämättä kertaakaan. Myöskään puolivälierissä Dicken ei pystynyt haastamaan siuntiolaisia toden teolla.

Siuntion selkäranka on ollut suora ja katkeamaton. Ennen kaikkea tuttujen ja kokeneiden Linda Olinin ja Maria Jukolan taso on ollut monesti liikkaa vastustajille. Mutta, tällä kaudella joukkue on myös ollut tasaisempi kuin aiemmin eikä enään niin paljon vain tähtipelaajiensa varassa. Runkosarjan ylivoimaisuus todistaa sen. Monen huulilla on jo varmasti moneen kertaan toistunut ” joko nyt olisi Siuntion naisten vuoro” ?

HIFK on taas parantanut ja tiivistänyt peliään roimasti kohti kevään ratkaisupelejä. Suurin syy siihen on kokeneemman kaartin toipuminen pelikuntoon. Annette Tallqvist ja Malin Sandberg tuovat jo läsnäolollaan joukkueelle itsevarmuutta ja rauhallisuutta.

Puolivälierissä HIFK kaatoi tiukkojen vaiheiden jälkeen hyvällä ja nousujohteisella pelaamisella BK-46 suoraan 2-0. Mitä pidemmälle ratkaisu välierissä venyy, sitä vahvemmilla HIFK on.

Hallitsevan mestarin Spartan ja yllätysvalmiin GrIFK:n pelaajatilanteet ovat menneet kevättä kohti päinvastaiseen suuntaan.

Siinä missä Sparta IF on menettänyt kentällisen hyviä pelaajia loukkaantumisten vuoksi lehtereille, Granilla on pelaajatilanne kohdillaan kauden tärkeimmällä hetkellä. Joukkueet pelasivat runkosarjan päätöskierroksilla ehkä jo tätä ottelusarjaa enteilevästi tasan 28-28.

Sparta on ollut koko kauden isojen vastoinkäymisten kourissa. Vahva ja leveä materiaali on kutistunut ”normaalille tasolle”, mikä on myös antanut uusille pelaajille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä isoon roolin joukkueessa. Mukana ovat myös kokeneet Katri Koskela, Sara Jäntti ja Raita Heiskanen, jotka pystyvät kokemuksen tuomalla esimerkillä auttamaan joukkueen nuorimpia nostamaan tasoa.

Joukkue kaikesta vastoinkäymisistä huolimatta sijoittui runkosarjassa toiseksi, mikä kertoo materiaalin laajuuden kypsymisestä juuri sopivalla hetkellä.

GrIFK tarvitsee ottelusarjaan lentävän lähdön, muuten tulee liian vaikeaa. Maalivahdit ovat ottelusarjan ratkaisun kannalta suuressa roolissa.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk