Kärkijoukkueet valitsivat vastustajansa

Runkosarjan neljä parasta saivat valita, paremmuusjärjestyksessä, puolivälierävastustajansa sijoille 5-8 päätyneistä joukkueista.

Runkosarja kaudella 2011-2012 saatiin päätökseen. Kymmenen joukkueen sarja oli sekä pelillisesti onnistunut että yleisöön menevää. Uusi upea yleisöennätys on nyt yhteiskatsojamäärällä mitaten 8080 (viime kaudella 4504). Myös naisten SM-sarjan ottelukohtainen yleisökeskiarvo 90, on kaikkien aikojen paras (viime kaudella 75). Pudotuspelit alkavat puolivälierillä reilun viikon kuluttua ja kultaa juhlivan joukkueen nimi on selvillä muutamia päiviä ennen vappua.

SIF (1) – Dicken (7)

Tappioitta runkosarjan selvittänyt ja Suomen Cupinkin voittoa välissä juhlinut SIF sai ensimmäisenä valita mieleisensä vastustajan. Seitsemänneksi päätynyt junioripitoinen Dicken oli Helena Lönnin johtaman joukkueen valinta.

– Päätös oli demokraattinen, pelaajat olivat mukana aivoriihessä ja valinta oli yksimielinen. Dickenillä on nuori ja taisteleva joukkue, mutta uskomme että heidän pelitapansa on meille sopivin. Atlas ja BK-46 olivat myös luonnollisesti varteenotettavina vaihtoehtoina. Annetaan nyt sitten BK-46:n pudottaa HIFK, niin meidän ei tarvi kohdata HIFK:ta, Lönn hymähti.

-Hyökkäyspäässä meillä on riittävästi ratkaisijoita, toivottavasti puolustuskin onnistuu Dickeniä vastaan. Odotamme jo innolla tulevia otteluita, Lönn sanoi.

Dicken-luotsi Markku Enström tietää mitä on edessä.

– Saamme vastaamme sarjan parhaimman joukkueen, SIF on ollut voittamaton koko kauden. Tästä huolimatta peli alkaa 0-0 tilanteesta. Jotta peleistä tulisi tasaisia, on meiltä onnistuttava kaikki, niin puolustus-hyökkäys kuin maalivahtipelikin. Dicken tulee laittamaan peleihin kaikkensa kontakteja ja fyysisyyttä kaihtamatta, Enström sanoi.

Runkosarjan kohtaamiset Siuntiolle, kotona 34-23 (17-13) ja vieraissa 35-21 (18-11).

 

Sparta IF (2) – Atlas (8)

Hallitseva mestari Sparta sai valita vastustajansa toisena. Kun Dicken napattiin nenän edestä, ei kaikkia pelejä nähdäkään Pirkkolassa. Vähintään kerran helsinkiläiset pääsevät matkustamaan, kohteena keväinen Myyrmäki. Jani Vaskolan pelikirjasta selataan esiin useampikin sivu. Sparta teki sarjassa eniten maaleja, vaikka yksittäiset pelaajat eivät maalipörssin kärkikymmenikössä esiintyneetkään. Se kertoo tulivoimasta leveällä rintamalla.

– Atlaksen pelaajien pitkän pelikokemuksen suoma älykäs pelitapa antaa sopivaa haastetta meidän asemapuolustukselle. Heidän isokokoinen puolustuksensa laittaa meidät miettimään erilaisia pelitapoja ja joudumme käyttämään koko joukkuepelimme parhaita osa-alueita murtaaksemme vastustajan puolustuksen, Spartan valmentaja Jani Vaskola mietti.

Lyhyt välimatka tuo varmasti faneja myös vieraskatsomoihin.

– Odotamme vauhdikkaita pelejä sekä äänekästä katsomokulttuuria Atlaksen puolelta, Vaskola sanoi.

Atlas on yksi sarjan parhaita joukkueita pelitempon jäädyttämisessä.

– Sparta on ennakkosuosikki, mutta lähdemme taistelemaan täysillä. Jos voimme vähentää virheitämme niin saamme Spartan nopeat hyökkäykset paremmin eliminoitua. Onnistuneella pelilllä ottelut voivat olla tiukkoja, Atlaksen päävalmentaja Nisse Heerman kommentoi.

Runkosarjan kohtaamiset Spartalle, kotona 39-20 (19-9) ja vieraissa 33-17 (15-8).

 

GrIFK (3) – ÅIFK (6)

GrIFK valitsi vastustajansa kolmantena ja vaihtoehtoina oli ÅIFK tai BK-46. Sarjassa ÅIFK kaatui kahdesti, BK:ta vastaan toinen ottelu päättyi tasan. Valinta kohdistui turkulaisiin.

– Tiukka ja jännittävä sarja tulossa. ÅIFK on kehittynyt selvästi viime kaudesta. Turkulaisten muutamat vahvistukset tekevät sen, että on onnistuttava molemmissa päissä jos meinaa voittaa puolivälieräsarjan. Yksi sarjan parhaista maalivahdeista löytyy myös ÅIFK:n joukkueesta, kehui Mikael Westerholm tulevia vastustajia.

Suomen Cupin puolivälierissä GrIFk putosi ÅIFk:lle.

– Hyvä valinta Granilta! Olemme voittaneet tämän joukkueen jo kerran ja voimme tehdä sen uudestaan. Meillä ei ole hävittävää koska meidän kautemme on jo menestys, ÅIFK:n valmentaja Thomas Hivert lausui.

Runkosarjan kohtaamiset GrIFK:lle, kotona 32-18 (13-5) ja vieraissa 21-17 (10-9).

 

HIFK (4) – BK-46 (5)

HIFK sai vastustajakseen yllätysvalmiin BK-46:n. Neljännessä otteluparissa kumpikin valmentaja väisti suosikin aseman omissa puheissaan.

– Emme todellakaan lähde ottelusarjaan ennakkosuosikkina. Molemmat ottivat vierasvoiton sarjassa, joten kaikki on mahdollista. Toivon että saamme kaikki loukkaantuneet pelaajamme mukaan tuohon sarjaan, HIFK:n Markus Thome sanoi.

Toivevastustaja ei ikävä kyllä ollut edes teoriassa mahdollinen.

-Harmittaa ettei Spartan Jani Vaskola voinut valita meitä, niin kuin oli uhonnut. Sparta olisi ollut meille mieluisin vastus, toivottavasti saamme mahdollisuuden vielä tänä keväänä.

BK-46:n valmentaja Peter Kihlstedt tuumaili seuraavasti:

– Jaa-a, HIFK on tiukka vastustaja, he ovat aina kovia keväällä. HIFK on selvä ennakkosuosikki.

Runkosarjan kohtaamisissa kummallekin vierasvoitto maalin erolla. Lukemat Karjaalla 25-26 (13-14) ja Helsingissä 24-25 (11-18).

Play offien otteluohjelma

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk