Sparta IF ottaa sarja-avauksessa mittaa nousija Dickenistä

Viime kauden päätteeksi kultaa juhlinut Sparta IF avaa kautensa kotiottelulla Dickeniä vastaan maanantai-iltana. Hallitseva mestari ei missään nimessä lähde takki auki paikalliskilpailijaa vastaan.

– Varmasti vaikea ottelu tulossa, meillä on perinteisesti ollut alkukaudesta käynnistymisvaikeuksia ja nyt myös loukkaantumiset rasittavat joukkuetta, kertoo vastuuvalmentaja Jani Vaskola.

– Viime kevään finaaleihin nähden meillä on peräti neljä uutta pelaajaa avauskokoonpanossa. Haluaisin nähdä, että he pelaavat aivan osaamisensa ylärajoilla. Siten voimme saada ottelusta halutun tuloksen.

Vaskola näki Dickenin pelaavan Suomen Cupissa GrIFK:ta vastaan ja aavistaa mitä on tulossa.

– Dicken esiintyi kentällä edukseen vaikka lopulta hävisikin kolmella maalilla. Heillä on ottelutuntuma tuoreempi kuin meillä. Uskon Dickenin pyrkivän kaatamaan meidät liikkeellä ja juoksemalla kontrauksiin. Asemapeliin joutuminen meitä vastaan olisi heille myrkkyä. Meidän pitää ehtiä ottamaan heidät vastaan puolustuspäässä, Vaskola miettii.

Dicken nousi pääsarjaan alkavalle kaudelle ja moni on povannut heitä sarjan mustaksi hevoseksi.

– Joukkue on hyvässä kunnossa, Alexandra Ahlrothin loukkaantuminen GrIFK:a vastaan toki jättää alkukaudeksi iso aukon sekä puolustus- että ja hyökkäyspäähan, kertoo valmentaja Markku Enström.

– Spartalla on todella isokokoinen ja kovaotteinen keskuspuolustus joten meidän tulee maanantaina pitää peli leveällä ja kontrata aina kun on paikka. Toivon jokaiselta pelirohkeutta ja väsymätöntä haastamista, vastuunkantoa tarvitaan laajalta rintamalta.

Jouni Ahlroth oli pääosin tyytyväinen peli-ilmeeseen Cup-ottelussa ja toivoo hyvän vireen jatkuvan.

– Oltiin loppuun saakka hyvin pelissä mukana, pari pientä teknistä virhettä ratkaisi lopulta pelin vastustajan eduksi. Periaatteessa kaikki oli omissa käsissä.

Dickenissä ei stressata kauden alla.

– Voimme lähteä melko paineettomasti tulevaan otteluun. Mikäli pystymme pitämään pelin tasaisena pitkään, niin ehkä Spartaa alkaa kiristämään. Avausottelussa on tietysti oma fiiliksensä, mutta pitkässä sarjassa on useita tärkeitä pelejä. Pojoja pitää napata tasaisesti pitkin kautta, Ahlroth tiivistää.

Avauskierroksen kaikki ottelut:

17.09. HIFK – SIF , Helsingin Urheilutalo kello 15:3o

17.09. Akilles – BK-46, Porvoon Urheiluhalli kello 17:3o

18.09. KyIF – GrIFK, Kirkkonummen halli kello 14:3o

18.09. Atlas – ÅIFK, Myyrmäen Urheilutalo kello 19:3o

19.09. Sparta IF – Dicken, Pirkkolan Palloiluhalli kello 19:3o

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!