GrIFK ja HIFK raivasivat tiensä finaaliin

Kotijoukkue GrIFK piti pintansa ja pudotti hallitsevan mestarin Spartan. HIFK passitti runkosarjaa mielin määrin hallinneen SIF:n pelaamaan pronssimitaleista.

Grani otti 24-19 (15-9) voiton kahden loistavasti taistelleen joukkueen välillä ja pääsee näin pelaamaan kirkkaimista mitaleista sitten mestaruuskauden 2009. Joukkueet olivat nostaneet intensiteettiä entisestään maanantain välierätaistosta.

– Tuntuu henkisesti erittäin hyvältä, fyysisesti vähän vähemmän hyvältä. Puolustimme niin kuin ennalta sovittiin ja se toi toivotun tuloksen. Oli todella kiva pelata, 22 torjuntaa kotijoukkueen maalilla esittänyt Bianca Eklundh sanoi.

Bianca Eklundh, GrIFK

Spartalla oli alussa suuria vaikeuksia murtaa Granin kova puolustumuuri ja saada pallo todella vakuuttavan välieräsarjan pelanneen maalivahdin Bianca Eklundhin selän taakse. Kotijoukkue aloitti räväkämmin ja repäisi kolmessa minuutissa 3-0 johdon.

Tilanne oli 6-1 kun, vieraat käyttivät aikalisänsä. Vasta sen jälkeen Spartan Sara Jäntti pääsi kontraamaan joukkueelle ottelun ensimmäisen pelitilannemaalin.

– Puolustuspelaaminen ratkaisi finaalipaikan. Meillä on myös parempi kunto. Joukkue kasvoi sarjan aikana ja paransi otteitaan jatkuvasti, olen ylpeä tämän nuoren joukkueen taisteluilmeestä, Gustaf Ahlroos sanoi.

Vaikka vieraat pääsivät kaventamaan eroa kahteenkin otteeseen kahden maalin päähän (7-5 ja 8-6), näytti siltä, että Grani oli jo tehnyt ratkaisevan nykäyksen. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johtaessa 15-9.

Viimeistään toisen jakson alussa yleisö, ja ehkä myös Granittaret, odottivat Spartan putoavan helposti kyydistä. Viime kauden mestarit taistelivat kuitenkin mestarin vaatimalla ylpeydellä eikä antanut missään vaiheessa periksi. Joukkue oli päättänyt tauolla laittaa vielä kerran kaikkensa peliin viedäkseen ratkaisun perjantaiksi kotikentälleen. Sparta lisäsi puolustukseensa fyysisyyttä, joka sai GrIFK:n pelaamaan selvässä johtoasemassa liian varovaisesti. Ensimmäisen jakson lopussa Spartan maaliin vaihdettu Sofia Lindholm sai tauon jälkeen hyvän torjuntavaihteen päälle. Parhaimmillaan vieraat pitivät maalinsa puhtaana lähes 8 minuuttia, jolloin se pääsi kaventamaan ottelun tilanteesta 21-15 tilanteeseen 21-18.

Kotijoukkue kuitenkin sai pidettyä päänsä kylmänä, eikä päästänyt Spartaa kolmea maalia  lähemmäs.

-GrIFK pelasi loistavan playoff-sarjan. Pani varmasti pallot sisälle sekä puolusti loistavasti. Toivon, että tekevät saman kuin vuonna 2009. Meillä kahdeksan pelaajaa vaihtunut viime kauden mestaruusryhmästä, nostan hattua meidän uusille pelaajille. Omaan piikkiin otan sen, että en pystynyt rakentamaan joukkuetta, joka on valmis finaaleihin. Kiitos omalle joukkueelle, Jani Vaskola sanoi.

Grani paransi peliään koko välieräsarjan edetessä ja todella ansaitsi paikan loppuotteluihin. Puolustus- ja maalivahtipeli nousivat todella laadukkaaksi, hyökkäys sai mielikuvitusta ja laajuutta ja joukkue pesi Spartan myös kontrauksissa kirkkaasti. Granilla on myös tällä hetkellä Suomen monipuolisin takapelaajisto. Sen varaan on hyvä rakentaa pitkissä ottelusarjoissa.

Sparta taisteli todella hienosti koko ottelusarjan. Joukkuetta syötiin pitkin kautta vakavilla loukkaantumisilla. Yksikin voitto välieräsarjassa oli hyvä saavutus. Vastustaja oli vain nyt käytössä olevalle materiaalille paljon vahvempi ja leveämpi.

Se on varmaa, että mestari vaihtuu. Se, kenestä kruunataan uusi mestari tälle kaudelle, ratkeaa sisarseurojen (GrIFK ja HIFK) välillä huikean finaalisarjan kautta.

Maalintekijät

GrIFK: Betina Lillqvist 5, Emma Selin 4, Christina Rehnberg 3, Johanna Hilli 3, Kati Piironen 3, Jessica Roos 2, Martina Genberg 2, Maaria Põldver 2
Sparta: Katri Koskela 5, Sara Jäntti 3, Raita Heiskanen 3, Carolina Böckelman 2, Hanna Heiskanen 2, Erika Tanner 2, Jessica Hallio 1, Marzanna Lehto 1
Lähivakuutus Tähdet 

*** Bianca Eklundh, GrIFK
** Emma Selin, GrIFK
* Sara Jäntti, Sparta

 

HIFK-SIF 19-16 (8-8)

– Hermostuneisuus näkyi selvästi tässä fyysisessä ottelussa. Pidettiin paremmin pää kylmänä läpi ottelun ja otettiin tarvittava kolmas voitto, sanoi onnellinen Annika Lindström.

Maalintekijät

HIFK: Linda Cainberg 5, Silja Borgarsdottir-Sandelin 3, Annette Tallqvist 3,  Kathlen Ax 3, Malin Sandberg 2, Rosanna Rouhiainen 1, Annamari Jääskeläinen 1, Ida Väyrynen 1

SIF: Pernilla Karlsson 5 , Maria Jukola 3, Anni Joensuu 2, Petra Nyman 2, Janica Tallqvist 2, Linda Olin 1, Sonja Heinonen 1

 

Lähivakuutus Tähdet

*** Annika Lindström, HIFK

** Mette Fröberg, SIF

* Annette Tallqvist, HIFK

 

 

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk