GrIFK tasoitti otteluvoitot Spartaa vastaan

Virheiden sävyttämässä ottelussa GrIFK oli lopulta selvästi parempi maalein 22-14 (11-5).

Ensimmäisen viiden minuutin jälkeen taululla komeili 4-0 luvut ennen kuin Sparta sai kaivettua maalintekotaitonsa esiin. Vierasjoukkueelle harmia toi myös edellisessä ottelussa loistaneen Raita Heiskasen jalkaan tullut vamma, joka pakotti hänet koko ensijakson lopun vaihtopenkille. Ensimmäinen jakso mentiin loppuun kotijoukkueen johtaessa koko ajan 4-6 maalilla.

– Peli ratkesi jo ensimmäisellä jaksolla, Sparta-luotsi Jani Vaskola sanoi.

Jo ottelun alku näytti, että kummatkin joukkueet lähtivät otteluun todella hermostuneissa tunnelmissa. Pallo poltti kiivasti käsissä ja juoksuvauhtikin meni välillä heittämällä pallon nopeuden edelle. Grani oli joukkueista kuitenkin parempi nimenomaan maalinteossa. Joukkue pyrki rakentamaan peliä nyt selkeästi enemmän joukkueena. Nopea laituri Christina Rehnberg teki tuhoa kontrauksillaan, mutta asemapelin tempo oli kuitenkin vielä kovin verkkaista.

– Meillä oli tänään kivikova puolustus joka mahdollisti nopeat harppuunahyökkäykset. Pidimme pelin leveällä ja onnistuimme maalinteossa laajalla rintamalla. Sparta ei mielestäni pelannut yhtä hyvin kuin viime ottelussa, GrIFK:n päävalmentaja Gustaf Ahlroos mietti.

Tauon jälkeen joukkueiden odotettiin jo löytävän rennomman latauksen, mutta jos vain mahdollista, jaksosta tuli ensimmäistakin vieläkin enemmän virheiden sävyttämä näytelmä. Sillä saralla oltiin varmasti ainakin lähellä SE lukemia. GrIFK saa kiittää voitostaan hyvään vireeseen päässyttä maalivahtiaan Bianca Eklundhia, mutta yhtä paljon myös Spartan lukemattomilla harhasyötöillä tarjoamia mahdollisuuksia.

–  Meidän positiiviset yllättäjämme olivat Sirja Lassinharju joka on b-juniori sekä Hanna Heiskanen. Meidän avauskokoonpanon pakkien pitää ryhdistäytyä, saldona oli 16 heittoa ja yksi maali, Vaskola sanoi.

Pienet maaliluvut selittyvät vain ja ainoastaan suurilla teknisten virheidän määrällä, sekä kummankin joukkueen maalivahtipelin ansioilla.

Seuraava koitos käydään Spartan kotikentällä Pirkkolassa maanantaina.

 

Viisi tärppiä maanantaille:

kumman joukkueen hermo pitää paremmin?

maalivahtipeli ratkaisee edelleen paljon

kestääkö Sparta vielä lisäkolhuja?

Sirja Lassinharjusta Spartan jokeri?

Granilla vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia kytemässä

 

Maalintekijät

GrIFK: Christina Rehnberg 9, Betina Lillqvist 3, Emma Selin 3, Kati Piironen 3, Johanna Hilli 2, Martina Genberg 1, Maaria Põldver 1.

Sparta IF: Katri Koskela 4, Sara Jäntti 4, Sirja Lassinharju 4, Carolina Böckelman 1, Jessica Hallio 1

Lähivakuutus Tähdet

*** Christina Rehnberg, GrIFK
** Hanna Heiskanen, Sparta
* Emma Selin, GrIFK

 

 

 

 

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk