HIFK löi paikallispelissä Dickenin ja nousi neljänneksi

Nuori Ida Väyrynen teki pääsarjadebyyttinsä ja valittiin heti ottelun parhaaksi.

Dicken taipui kotikentällään Pirkkolassa lopulta selvin numeroin 22-30 (9-15). Kun BK-46 hävisi samaan aikaan GrIFK:lle, nousi HIFK voitolla sarjassa neljänneksi.

– Tärkeät kaksi pistettä, Ida Väyrynen pelasi todella upean pelin. Ensimmäinen SM peli, erikoisvartiointiin joutuminen ja valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi, HIFK:n päävalmentaja Markus Thome hehkutti yllättävää ratkaisijaa.

Väyrynen itse nautti kentällä.

– Kiva ottelu, jo alkulämmittelyssä tuntui hyvältä. Oli mukava tehdä debyytti naisten tasolla.

Dickenin valmentaja Jouni Ahlroth manasi joukkueensa heikkoa alkua.

– Dicken ei ollut hereillä ja skarppina alusta asti. HIFK:lla oli hyvä puolustus ja oli hyökkäyksessä terävämpi. Oli kiva nähdä, että HIFK:n nuoret palaajat, Ida Väyrynen ja Carla Olenius, onnistuivat hyvin.

Maalintekijät

Dicken: Anna Lindahl 6, Annika Näräkkä 4, Karolina Nylund 3, Linda Ratilainen 3, Pia-Stina Pitkäjärvi 3, Catarina Nyberg 2, Alexandra Tallqvist 1.

HIFK: Ida Väyrynen 7, Victoria Berg 5, Carla Olenius 5, Annamari Jääskeläinen 4, Cecilia Forsman 3, Rosanna Rouhiainen 3, Carolina Byman 1, Hanna Nylund 1, Malin Sandberg 1.

HIFK:n naisten edustusjoukkue 2011-2012

HIFK:n naisten edustusjoukkue 2011-2012

 

Lähivakuutus Tähdet

*** Ida Väyrynen, HIFK

** Anna Lindahl, Dicken

* Annamari Jääskeläinen, HIFK

 

 

GrIFK – BK-46 27-24 (14-10)

Kotijoukkue GrIFK voitti Raaseporilaiset niukasti ja säilyivät runkosarjan kolmannella tilalla, kun kaksi ottelukierrosta on pelaamatta. Viimeisilla kierroksilla GrIFK kohtaa sekä Spartan että HIFK:n joten lopulliset sijoitukset ovat vielä kivasti auki.

– Sekavaa peliä, ratkaisimme nopeilla kontraukseillamme. Voitto on aina voitto, GrIFK-luotsi Gustaf Ahlroos totesi.

Christina Rehnberg iski kotijoukkueelle seitsemän kertaa ja valittiin ottelun vakuuttajaksi.

– Raskas taistelu, kun oli ainoastaan kaksi vaihtopelaajaa. Pelasimme joukkueena sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Minusta tuntuu että halusimme voittoa enemmän kuin vastustaja.

Maalintekijät 

GrIFK:

Betina Lillqvist 8, Christina Rehnberg 7, Emma Selin 4, Johanna Hilli 3, Martina Genberg 2, Maaria Põldver 2, Anette Salonen 1

BK-46: Pamela Degerman 8, Jenny Löf 6, Nina Ahlblad 2, Yvonne Westerholm 2, Madeleine Lindholm 2, Sofia Silen 1, Madeleine Kihlstedt 1, Annette Nyberg 1, Josefin Aaltonen 1

Lähivakuutus Tähdet

*** Christina Rehnberg, GrIFK

** Jessica Mannström, BK-46

* Betina Lillqvist, GrIFK

Sparta IF -KyIF 36-9 (22-5) 

Hallitseva mestari pöllytti sarjanousija KyIF:ä kotikentällään tuntuvalla tavalla. Helsinkiläiset varmistivat voitollaan käytännössä runkosarjan kakkossijan, jos se nyt oli kenenkään papereissa uhattuna ennen KyIF-peliä. Spartalla on nyt kaksi sarjaottelua jäljellä, GrIFK:ta ja Atlasta vastaan. Voitto jommasta kummasta riittää myös teoriassa runkosarjan kakkossijaan.

– On helppo seistä maalissa tuollaisen puolustuksen takana. Oltiin vaan parempia ja jaksettiin juosta, Spartan veskari Sofia Lindhom sanoi. Yhdeksän päästettyä oli riittävä peruste ottelun parhaaksi valittaessa.

Spartan päävalmentaja Jani Vaskola iloitsi esityksestä

– Tämän päivän peli oli joukkueen muuntautumiskyvystä loistava esitys. Olemme olosuhteiden pakosta joutuneet muuttamaan puolustuspeliä radikaalisesti ja tänään näkyivät ensimmäiset viitteet uuden, aktiivisemman systeemin toimivuudesta. Suurin osa pelaajista puolusti uudella pelipaikalla ja vain 2 päästettyä pelitilannemaalia ja 2 päästettyä 7m heittoa toisella puoliajalla on kyllä uskomaton suoritus joukkueelta.

– Ennenkaikkea jokainen teki treeneissä sovitut asiat ja Ia maalissa oli viimeinen lukko. Hyökkäykseen oli helppo lähteä hyvän puolustuspelin ansiosta, Vaskola totesi.

Maalintekijät

Sparta: Elisa Manninen 7, Carolina Böckelman 7, Sara Jäntti 7, Jessica Hallio 5, Raita Heiskanen 5, Katri Koskela 3, Hanna Heiskanen 2.

KyIF: Susanna Kaivola 2, Linda Fröberg 2, Bergholm Pinja 1, Charlotta Karlsson 1, Pinja Bergholm 1, Marie Näsman 1, Mari Paukku 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Sofia Lindholm, Sparta IF

** Carolina Böckelman, Sparta IF

* Elisa Manninen, Sparta IF


  

 

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk