HIFK tasoitti finaalisarjan Urheilutalolla

HIFK oli oppinut vajaassa vuorokaudessa läksynsä ja voitti GrIFK:n finaalisarjan toisessa ottelussa kotikentällään maalein 29-20 (15-11). Näin tähtirinnat myös tasoittivat otteluvoitot 1-1 tilanteeseen.

Joukkueet ovat nyt ottaneet toisistaan suurimaaliset voitot kotikentällään. Se todisti seikan, että kotiedun merkitys on suuri. Odotettavissa on pitkä ja jännittävä ottelusarja. Mainio puolustuspeli oli jälleen kerran voiton avain.

– Kun puolustetaan joukkueena meillä on aina hyvä mahdollisuus voittaa ottelu, kokenut Anette Tallqvist summasi.

GrIFK aloitti ottelun mahtavalla latauksella ja tehoilla. Joukkue repäisi heti ensi minuuttien aikana 4-1 johdon ja kaikki näytti vierailijoiden kannalta jatkuvan siitä, mihin edellisen päivän kotiottelu jäi. Pian kuitenkin selvisi, että myös kotijoukkue oli tehnyt tarvittavat asiat vuorokauden sisällä oikein ja otti alun jälkeen kuskin paikan itselleen pala kerrallaan.

– Granilta taisi loppua kunto, Markus Thome hymähti viitaten edellispelin jälkeiseen sanailuun.

Tuttujen ratkaisijoiden, Annette Tallqvistin ja Linda Cainbergin näyttäessä esimerkkiä, joukkue puhkoi Granin yllättävän voimattoman puolustuksen puhki ajaen ohi oikealta ja vasemmalta. Myös vielä avausottelusta poissa flunssan takia ollut HIFK:n takalinjojen tuki ja turva, Annika Lindström, oli tehnyt paluun tolppien väliin.

Annika Lindström, HIFK

Annika Lindström, HIFKpaluun tolppien väliin.

Lindström torjuikin alussa lauantaina maalissa tuuranneita maalivahteja varmemmin, mutta suurin vaikutus omaan joukkueeseen taisi tulla kuitenkin henkiselle puolelle. Vain maalivahtinsa Bianca Eklundhin loistavien pelastusten turvin, Grani pysyi jokseenkin iskuetäisyydellä puoliajalle lähdettäessä kotijoukkueen 15-11 johdossa. Kenttäpelaajista Granilla parhaiten onnistuivat sen vaarallisimmat pelaajat, Johanna Hilli ja Betina Lillqvist.

Ottelun ratkaisu nähtiin tällä kertaa heti ottelun toisen jakson alussa.

HIFK repäisi yhdeksässä minuutissa tilanteeksi 22-12 lähinnä hurjaan vauhtiin päässeen laitapelaajan Silja Borgarsdottir-Sandelinin, sekä HIFK:n maalissa huipputasolleen nousseen Annika Lindström  johdolla. Vastaavasti Grania pitkään pystyssä pitänyt Bianca Eklundh sai torjuntatöistä ja oman puolustuksen lepsuilusta tarpeekseen ja hyppäsi vaihtopenkin puolelle keskittymään jo tulevaan.

Jakson loppu 20 minuuttia mentiinkin sopuisasti maaleja vuorotahtiin tehden, vain enää ottelun loppuvihellystä odottaen. Voitto oli jo ratkennut. Suurimmillaan ero oli kotijoukkueelle 27-15 ja 29-17.

Vaikka vieraat sitkeästi yrittivät taistella loppuun asti, HIFK:n peli oli niin varmaa ja tehokasta, ettei todellista uhkaa kuitenkaan enää ollut. Kotijoukkueella oli varaa peluuttaa kaikkia pelaajiaan tasaisesti, säästäen paukkuja tuleviin finaaleihin.

HIFK oli palautunut sekä fyysisesti että henkisesti alle vuorokaudessa. Lisäksi joukkue pystyi juuri ratkaisuhetkillä puolustuspäässä sumputtamaan Granin hyökkäyspeliä kapealla kotikentällään enemmän keskelle. Näin hyvin myös ylöspäin liikkuvalla puolustuksella saatiin tukahdutettua Granin vahvojen takapelaajien peli tehokkaasti. Puolustuksen läpi tulleet takaheitot Lindström poimi maalillaan varmasti käsiinsä.

Nyt myös avausosassa pimentoon jääneet 6m -pelaajat vastasivat huutoon ja osallistuivat tehokkaasti hyökkäyspään ratkaisuihin. Heistä Silja Borgarsdottir-Sandelin oli nyt tehokkain ja samalla kotijoukkueen selkeä ykköspelaaja.

GrIFK palautui nopeasti maanpinnalle lauantaina napatun riemukkaan kotivoiton jälkeen. Alku oli hyvä, mutta yllättävän nopeasti peli mureni pala palalta. Varsinkin kova ja agressiivinen puolustus oli kuin muisto parhaastaan. Ja kun joukkueen puolustus ei toimi, ei myös joukkueen vahvuuksiin kuuluvia kontrauksia saada aikaiseksi. Lisäksi asemapelihyökkäyksistä puuttui nyt kapealla vieraskentällä tarvittava leveys.

Yllättävää oli, että HIFK pystyi peittoamaan Granin myös fyysisyydellään. Joukkueen vahvuuksiin kun sitä ei kuitenkaan etukäteen laskettu.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona GrIFK:n kotikentällä. Kummallakin joukkueella on nyt muutama päivä aikaa hioa taktiikkaansa ja paikata kolhuja.

 

5 tärppiä kolmanteen otteluun

Granin vahvuudet tulevat parhaiten leveämmällä kotikentällä esiin

HIFK:n voitettava kerran myös vieraissa

Palasiko Annika Lindsröm nyt pysyvästi tolppien väliin?

Emma Selin saanut kovia iskuja, nouseeko vielä?

Granin saatava puolustus- ja kontrauspeli kuntoon

 

Maalintekijät

HIFK: Silja Borgarsdottir-Sandelin 6 , Kathlen Ax 6 , Linda Cainberg 5, Annette Tallqvist 5 ,  Annamari Jääskeläinen 3 , Malin Sandberg 2, Rosanna Rouhiainen 1, Victoria Berg 1.

GrIFK: Johanna Hilli 7, Betina Lillqvist 3, Christina Rehnberg 3, Emma Selin 2, Maaria Pöldver 2, Hanna Wilkman 1, Martina Genberg 1, Jessica Roos 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Annette Tallqvist, HIFK

** Silja Borgarsdottir-Sandelin, HIFK

* Bianca Eklundh, GrIFK

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk