Kotijoukkueet pitivät pintansa puolivälierien ensimmäisissä otteluissa

Tiukinta oli Helsingin Urheilutalolla, jossa HIFK kellisti BK-46:n vasta jatkoajan jälkeen.

Kuten ennakkoon saattoi arvata, oli runkosarjan nelosen (HIFK) ja viitosen (BK-46) välinen taistelu huipputasainen. Lopulta vasta jatkoaika toi ratkaisun, kun kotijoukkue voitti lopulta lukemin 31-29 ja. (25-25, 12-10).

Ottelun kannalta käänteen tekeväksi muodostui jatkoajan toisen jakson puolivälissä BK:n ottama jäähy. Sitä HIFK ei enää jättänyt hyödyntämättä vaan karkasi voittoon. Vieraat eivät luonnollisesti pystyneet jäähyn aikana käyttämään Anette Tallqvistin ja Linda Cainbergin erikoisvartiointia ja HIFK otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. HIFK:lla pitäisi kuitenkin olla selvästi enemmän nälkää tappaa ottelu kun siihen on mahdollisuus. Kevään peleissä hyvän olon tunne saa tulla vasta ottelusarjojen päätyttyä voittoon.

Lataus oli kummallakin joukkueella varmasti kohdallaan, mutta ”play-off perhoset” olivat vallaneet joukkueet parin viikon valmistautumisen aikana ja alku oli hermostunutta peliä puolin ja toisin. Juuri kauden ratkaisuhetkillä kumpikin joukkue oli saanut parhaat pelaajansa mukaan kokoonpanoon.

Ensimmäisen jakson (pelin ja ottelusarjan?) käännekohta nähtiin vartin pelin jälkeen, kun kokeneet Annette Tallqvist ja Malin Sandberg tulivat kentälle parin minuutin välein. Hiljalleen HIFK sai hyökkäyksistä aina vain paremmin kiinni ja hilautui pikkuhiljaa tilanteesta 7-9 taukojohtoon 12-10.

– Juuri niin tasaista kuin ennakkoon kaavailtiin. Tyypillistä pudotuspeliä, hermostunutta molemmin puolin, BK-luotsi Peter Kihlstedt sanoi.

Toisella puoliajalla HIFK oli jatkuvasti muutaman maalin karkumatkalla, mutta tyytyi tilanteseen kumman helposti. Kotijoukkue oikeastaan vain odotti BK:n selkärangan murtumista, mutta sitkeästi Karjaalaiset jatkoivat taisteluaan muutaman maalin tappioasemassa. BK-valmentaja Peter Kilhstedtin ottama aikalisä ottelun 55 minuutilla ja siellä laadittu lopun kiri-taktiikka, palkitsi raitapaitojen sitkeyden.

BK laittoi päällystakit Annette Tallqvistille ja Linda Cainbergille ja sai sillä kotijoukkueen pelin täysin sekaisin. Lisäksi BK:n ykköstykki Pamela Degerman koki täydellisen piristymisen paukuttaen lopun 5 minuutin aikana joukkueelleen nopeassa tahdissa 3 maalia. Ottelun viimeiset hetket olivat pallonmenetysten värittämät, joten tasatilanteessa 25-25 mentiin katsojien kauhuksi jatkoajalle.

– Tärkeintä että voitto tuli. BK haastoi meidät hyvin ja Pamela Degerman toi BK:n mukaan voittotaisteluun varsinaisen peliajan lopussa, Markus Thome totesi.

Vaikka ero ei numerollisesti ollut suuri, joukkueiden välisissä materiaalin vertauksessa ero suuri. Siinä missä BK nojaa vahvojen Degerman, Mannström, Löf ja Westerholm onnistumisien ja pelikunnon varassa, HIFK sai juuri kauden tärkeimmällä hetkellä koko leveän materiaalin mukaan playoffseihin.

BK:n mahdollisuudet ovat nimenomaan siinä, kuinka kauan mainittu nelikko pystyy pitämään tasonsa koko 60 minuuttia. Maanataina peräti 70 minuuttia. Vaihtoihin ei juuri ole asiaa jos ja kun nämä ottelut halutaan voittaa. Lisäksi joukkueen kaikki teho ja taktinen peli lepää liiaksi oikealla puolella. HIFK:n ei sen sijaan tarvitse peluuttaa väkisin ketään pelaajaa 35-40 minuuttia enempää. Vaikka ”Nette” Tallqvist ei missään nimessä ole vielä tähystysopetaarion takia luonnollisesti lähelläkään huippukuntoa, pelkästään hänen kentälle tulonsa tuo mukanaan uskomattoman rauhallisuuden koko joukkueen pelaamiseen.

Se antaa joukkueelle vahvan edun mitä pidemmällä ottelu ja ottelusarja etenee.

 

5 tärppiä jatkopaikkaa ajatellen

-Kuinka nopeasti BK:n ykköspelaajat palautuvat? Tuleeko torstai liian nopeasti?

-Miten nopeasti HIFK:n kokenut kolmikko Tallqvist-Sandberg-Lindström pääsevät huippukuntoon?

-Helpot pallon menetykset ovat karsittava pois puolin ja toisin.

-Missä ovat BK:n nopeat vastahyökkäykset? Ennen kaikkea Jenni Löfin?

-Kumpi maalivahti vie lopussa pidemmän korren, Lindström (HIFK) vai Mannström (BK-46)?

Maalintekijät

HIFK: Linda Cainberg 8, Kathleen Ax 5,  Annamari Jääskeläinen 4, Silja Borgarsdottir-Sandelin 3, Victoria Berg 3,Annette Tallqvist 3, Ida Väyrynen 2, Malin Sandberg 1, Hanna Nylund 1, Rosanna Rouhiainen 1.

BK-46: Pamela Degerman 10, Yvonne Westerlund 7,Jenny Löf 6, Madeleine Lindholm 4, Nina Ahlblad 2.

Lähivakuutus Tähdet

*** Pamela Degerman, BK-46

** Linda Cainberg, HIFK

* Kathleen Ax, HIFK

 

SIF  – Dicken 35-14 (19-7)

Runkosarjan voittaja SIF oli tyly emäntä Dickenin junioripitoista joukkuetta vastaan. Kahdenkymmenenyhden maalin voitto ei juuri jätä jossitteluille sijaa.

– Ottelu alkoi odotetusti, Siuntio oli todella kova. Pelasimme hermostuneesti, kun taas SIF sai pelinsä heti käyntiin. Ottelu oli ratkennut jo 20 minuutin pelin kohdalla. Keskiviikoksi jäi paljon parannettavaa, Dickenin valmentaja Markku Enström totesi.

Anni Joensuu keräsi kolme tähteä.

– Tultiin otteluun hyvin latautuneina ja hyvällä asenteella, vaikka Dicken oli ennalta arvioitu heikommaksi joukkueeksi. Tosi hyvin jaksettiin pitää vauhtia yllä koko ottelun ja maalinteko onnistui leveällä rintamalla. Dickenin pelaajille hatunnosto, että yrittivät parhaansa loppuun saakka eivätkä luovuttanut missään vaiheessa.

Ihmeitä kyllä tapahtuu, mutta Dickenin kausi päättyy seuraavaan peliin. Tulevaisuudessa Lauttasaarelaisilla on aivan varmasti sanansa sanottavana myös mitalipeleissä mikäli pelaajarunko pysyy kasassa.

-Vauhdikas ja hyvä peli jossa puolustuksemme toimi tosi hyvin, SIF:n päävalmentaja Helena Lönn kommentoi.

 

Sparta – Atlas 31-17 (18-8)

Runkosarjan kakkonen, Sparta IF, oli odotetun väkevä kotikentällään.

-Peli oli kaikinpuolin vauhdikas ja fyysinen, kuten play-off pelit yleensä. Pisteet Atlakselle siitä että jaksoivat painaa osaamisensa ja jaksamisensa ylärajoilla koko matsin, Spartan päävalmentaja Jani Vaskola totesi.

Hallitsevien mestareiden puolustus- ja maalivahtityö oli hyvällä tasolla läpi ottelun.

– Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli keskittymisen kannalta loistava, vain neljä teknistä virhettä ja erittäin hyvä heittoprosentti. Puolustuspelaamisen tasosta kertoo se, että Atlas teki vain yhdeksän asemapelimaalia. Kaksi takaiskua tuli nopeista kontrista ja kuusi pilkuista. Meiltä onnistujia Matilda Björqvistin lisäksi oli Raita Heiskanen sekä Carolina Böckelman. Kaikilta heiltä erittäin vahvaa ja tasaista play-off vääntöä nyt kun sitä tarvitaan, Vaskola kehui.

Atlaksen valmennus poistui nopeasti paikalta ja jätti ottelun kommentoinnin pelaajille. Anu Eräkanto oli positiivisin mielin, vaikka takkiin tuli rumasti.

– Hyvä peli meiltä. Asemapelissä teimme parhaamme mutta liikaa virheitä tuli edelleen, niistä vastustaja pääsi rankaisemaan, konkari mietti.

Maalintekijät

Sparta IF: Sara Jäntti 8, Carolina Böckelman 5, Katri Koskela 5, Hanna Heiskanen 4, Jessica Hallio 3, Raita Heiskanen 3, Erika Tanner 2, Anni Kaikko 1.

Atlas: Ami Kunttu 7, Anu Eräkanto 3, Tiina Helaskosi 3, Tiina Ahovaara 1, Noora Ekström 1, Anu Pihlström 1, Anna Jauhiainen 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Carolina Böckelman, Sparta IF

** Ami Kunttu, Atlas

* Matilda Björkvist, Sparta IF

 

GRIFK – ÅIFK 18-17 (9-7)

Ottelu runkosarjan kolmosen (GrIFK) ja kuutosen (ÅIFK) välillä sujui jännittävissä merkeissä. Vaivainen maali erotti joukkueet loppusummerin soidessa.

-Puolustimme hyvin. Ei tullut niin paljoa vetoja perille saakka, oli helppo pelata maalissa, kotijoukkueen maalivahti Bianca Eklundh totesi.

Eklundh valittiin ottelun parhaaksi.

– Hyökkäyspäässä osaamme kyllä paremmin, kuin mitä tänään esitimme. Keskiviikon vieraspelissä pitää pallo laittaa paikoista sisään, veskari mietti tulevaa.

ÅIFK:n päävalmentaja Thomas Hivert oli samoilla linjoilla.

– Ratkaisumme tulivat huonoista paikoista ja suuntautuivat liiaksi kohti maalivahtia. Oli vaikeaa päästä hyviin paikkoihin. Toisella jaksolla paransimme mielestäni esitystämme, ranskalainen totesi.

Maalintekijät

GrIFK: Christina Rehnberg 5, Johanna Hilli 5, Betina Lillqvist 4, Hanna Wilkman 1, Jessica Roos 1, Emma Selin 1, Kati Piironen 1.

ÅIFK: Anna Harri 7, Johanna Kajander 3, Sofia Forss 2, Malin Gullqvist 1, Emma Saarela 1, Camilla Wennström 1, Fredrika Lagerbohm 1, Heidi Kullberg 1

Lähivakuutus Tähdet

*** Bianca Eklundh, GrIFK
** Vanja Radic, ÅIFK
* Christina Rehnberg, GrIFK

 


Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk