SIF on nyt puun ja kuoren välissä

Siuntiolla tuntuu olevan lanka ja ajatus täysin kadoksissa vakuuttavan runkosarjan voiton jälkeen.


HIFK otti murskavoiton SIF:stä toisessa välieräottelussa. HIFK:lla on seuraavassa ottelussa mahdollisuus varmistaa paikka finaaliin, kun joukkue johtaa välieräsarjaa voitoin 2-0. HIFK tuntuu olevan täysin ylitsepääsemätön este Siuntion naisille myös tämän kauden ratkaisupeleissä. Välieräsarjan toisessa kohtaamisessa HIFK vei voiton kotikentällään totaalisesti peliä alusta asti kontrolloiden 26-15(13-7).

Näin loppuottelupaikka on katkolla helsinkiläisille hieman yllättäenkin sunnuntaina Siuntion kotikentällä.

-Maalivahtipeli ja puolustus toimivat erinomaisesti.Saatiin pidettyä Siuntio viidessätoista maalissa ja siinä voiton avaimet, HIFK:n päävalmentaja Markus Thome mietti.

Eniten SIF tuntuu olevan hukassa hyökkäyspäässä. Vielä runkosarjassa joukkue teki maaleja 30,5 maalin keskiarvolla. Nyt maaleja on tullut viimeisien 3 jakson aikana yhteensä vain 23!

Perjantaina joukkue hukkasi useimmiten pallon edes pääsemättä heittoratkaisuun ja loput hoiti helposti kotijoukkueen varmasti pelannut maalivahti Annika Lindström.

HIFK aloitti taas 1.osaottelusta tutulla Linda Olinin erikoisvartoinilla. Tuttu resepti toimi tälläkin kertaa ja nopeasti punapaidat repäisivät jo ratkaisevan tuntuisen 4-1 johdon. Hetken vielä SIF pyristeli, mutta viimeistään ottelun ylivoimaisesti parhaan pelaajan Linda Cainbergin 18 minuutilla tekemä 9-4 maali, katkaisi vieraiden selkärangan kuuluvasti.

-Puolustus ja maalivahtipeli ratkaisivat. 15 päästettyä maalia sanoo kaiken! Vaikka SIF yritti pelaajavartiointia sekään ei aiheuttanut hyökkäyspelissä ongelmia, pelin parhaaksi arvostettu Cainberg pohti.

Pelin 2.jakso oli käytännössä vain odottelua miten isoksi maaliero pääsee repeämään. HIFK:lla oli jopa varaa tuhlata tukuttain hyviä maalintekopaikkoja.

Erän viimeisellä minuutilla koettiin ottelun hienoin hetki, kun runsaslukuinen yleisö säesti kotijoukkueen voittoa laulamalla kuuluvasti ”HIFK..HIFK..HIFK..”. Vastaavaa kuulee ja näkee harvoin Suomen käsipallokentillä.

HIFK:n ei tarvinnut edes esittää mitenkään erikoisia otteita. Joukkueen peruspelaaminen ja välillä varsinainen Linda Cainberg -show, toi voiton todellakin hämmästyttävän helposti lankansa hukannneesta vastustajasta. Jopa Annette Tallqvist sai levätä vaihtopenkillä ison osan ottelusta. Tosin myös pelin loppupuolella tullut nilkkavamma pakotti sivuun.

-Tämän päivän pelillä ei mitään mahdollisuuksia HIFK:lle! Liian paljon virheitä sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Vielä huonompi peli kun keskiviikkona, Helena Lönn sanoi.

Juuri näiden kahden ottelun 3 viimeisen erän perusteella tämä välieräsarja on vahvasti menossa HIFK:lle sen suurempia taisteluja. Siksi ponnetonta ja idea-köyhää Siuntion pelaaminen juuri tällä hetkellä on. Tämän illan ottelusta vain maalivahti Mette Fröberg ansaitsee puhtaat paperit. Kummallista on myös, että SIF tuntuu myös taktisesti olevan aivan takki tyhjä kummassakin päässä kenttää. Joukkueessa on kuitenkin taitoa ja kokemusta yllinkyllin paljon parempaan pelaamiseen.

Onko joukkue kenties itse aiheuttanut itselleen liian isot paineet ylivoimaisen runkosarjan voiton jälkeen?

Paljon saa kuitenkin kahden yön aikana tapahtua jotta ottelusarja venyisi tulevaa sunnuntaita pidemälle.

5 tärppiä sunnuntaille

pystyykö SIF nousemaan taktisesti ja henkisesti

kotiyleisö voi olla se ”7 -kenttäpelaaja”

säilyykö HIFK mahtava lataus ja rentous

mikä on Annette Tallqvistin pelikunto

SIF 9m -heitot oltava huomattavasti tehokkaampia

 

Maalintekijät

HIFK:Linda Cainberg 10, Silja Borgarsdottir-Sandelin 5, Annamari Jääskeläinen 3 ,Victoria Berg 2, Kathlen Ax 2 , Rosanna Rouhiainen 2 , Carolina Byman 1, Malin Sandberg 1

SIF:Maria Jukola 6 , Pernilla Karlsson 4 , Anni Joensuu 2, Linda Olin 1, Petra Nyman 1, Ida Martin 1

Lähivakuutus Tähdet

*** Linda Cainberg, HIFK

** Annika Lindström, HIFK

* Mette Fröberg, SIF

 

Annika Lindström, HIFK

Annika Lindström, HIFK

 

 

 

 

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk