SIF siirsi ratkaisun vähintään tiistaille

Maria Jukolan tekemä voittomaali vajaat puoli minuuttia ennen loppua laukaisi kotijoukkueen riemun ylimmilleen. Unelma finaalipaikasta elää edelleen.

SIF syttyi taistelemaan finaaliin pääsystä ottaen upean kotivoiton kaksi ensimmäistä ottelua vieneestä HIFK:sta. Historiankirjoihin lukemat painetaan 27-26 (12-16).

Ottelu oli tasoltaan välieräsarjan kirkkaasti paras. Kummatkin joukkueet olivat saaneet latauksen otteluun täysin kohdilleen. Virheitä toki tuli, mutta ne tulivat nyt enemmikseen kovan yrittämisen  ja vastustajan puolustuksen häirinän kautta.

Kotijoukkue oli latautunut ”kuoleman peliin” kaikkensa antaen. Se toikin tulosta heti ottelun alussa. SIF meni 3-0 johtoon ennen kuin vierailijat saivat pelin juonesta kiinni.

– Olimme päättäneet myydä nahkamme kalliisti ja sen tytöt todella tekivät. Puolustus taisteli ja Marian ja Pernillan otteet olivat aivan upeita ottelun lopussa. Hyvin jaksettiin vaikka tempo oli kova, odotamme tiistaita kovasti, SIF:n päävalmentaja Helena Lönn mietti.

Peli aaltoili alusta saakka ja johdossa käytiin vuorovedoin. Siuntion mentyä 5-2 johtoon 9. minuutilla, HIFK käytti jo aikaisemmista otteluista tutun korttinsa laittamalla Annette Tallqvistin kentälle. Siitä alkoivat HIFK:n tähtihetket ottelussa. Joukkueen tehtyä viisi peräkkäistä maalia, tilanne oli yht’ äkkiä vieraiden hyväksi 6-8. Pitkään näyttikin siltä, että ottelu saisi muista ottelusarjan peleistä tutun käänteen. HIFK kasvatti vielä johtoaan taukotilanteeksi 12-16. Toisen jakson ensimmäinen puolikas mentiin vuorotahtiin maaleja tehden ja SIF ei tuntunut millään saavan kurottua eroa umpeen.

Käänteen tekeväksi muodostui peliajan viimeiset runsaat kymmenen minuuttia. Maria Jukola käynnisti kotijoukkueen vimmatun takaa-ajon kaventaen tilanteeksi 20-25.

Siuntio pelasi ottelun lopun kotiyleisön kannustamana kuin hurmiossa. Jukolan, Pernilla Karlssonin ja Anni Joensuun vastatessa maalinteosta, puolustuksen taistellessa virheittä ja irtopalloja vastustajaltaan, joukkue vei loppuminuutit 7-1. Lisäksi maalivahti Mette Fröberg hoiti varmasti ne pallot, jotka puolustukselta läpi pääsi.

– Pitää pelata loppuun saakka, piste, oli pettyneen HIFK-luotsin Markus Thomen päällimmäinen ajatus.

Viimeisen minuutin tapahtumat olivat playoff -draamaa parhaimmillaan:

Ensin HIFK:n Linda Cainberg murtautui vapaaseen paikkaan vasemmalle 6-metriin jonka Fröberg maalillaan torjui loistavasti. Vastakkaiseen päätyyn päästyään siuntiolaiset hyökkäsivät harkiten, kunnes Jukola haastoi lähes identtiseen paikkaan Cainbergin tyyliin, mutta laittoi pallon varmasti verkkoon.

Pallo jäi vielä HIFK:lle vajaan 20 sekunnin ajaksi, mutta joukkue ei löytänyt enää kunnon maalintekopaikkaa ja näin kotijoukkueen villit voitontanssit alkoivat. Helpotuksen ja iloisuuden tunne välittyi katsomaan saakka. Siinä ei säästelty myöskään paineen katoamisen ja ilon tuomia kyyneleitä. Keväistä käsisdraamaa parhaimmillaan.

SIF pelasi sunnuntaina ottelusarjan parhaan pelinsä. Pakkovoiton edessä pelaaminen oli yllättävänkin rentoa. Hyvän alun jälkeen joukkue hukkasi hetkeksi konseptinsa, mutta ei antanut eron koskaan repsahtaa liian suureksi. Linda Olin oli edelleen pimennossa erikoisvartioinnin takia, mutta nyt Jukola ja ennen kaikkea kovat pommit takapelaajan paikalta heittänyt Pernilla Karlsson saivat itsestään parhaan irti. Myös sentteri Anni Joensuun panos oli ratkaiseva.

Joukkue teki loistavaa kollektiivista työtä puolustuksessa 6 vs 6 -pelissä koko toisen puoliajan. Kruunu sille saatiin sitten viimeisen kympin aikana.

HIFK:n peli jäätyi ja passivoitui täysin ottelun loppupuoliskolla. Puolustus repesi keskeltä, hyökkäyksestä katosi juoni ja rohkeus. Ehkäpä jopa kuviteltiin kaiken riittävän loppuun asti. Lisäksi joukkue ei saanut hyökkäyksessä kentän oikeaa puolta ollenkaan peliin mukaan. Loppuhetkillä jopa muuten varmasti ja hyvin pelanneelle ”Nette” Tallqvistille vihellettiin muutama hänelle harvinainen hyökkäysvirhe.

Vierasjoukkue ei missään nimessä pelannut huonosti, mutta ei yksinkertaisesti mahtanut mitään Siuntion lopun hurmospelille. Runkosarjan voittajien lopun peliesityksen ja voiton tuoman helpotuksen myötä voikin jatkossa odottaa kovia ja tasaisia vääntöjä tässä otteluparissa.

Välierävoitot ovat nyt 2-1 HIFK:n eduksi ja seuraava ottelu käydään HIFK:n kotikentällä Helsingin Urheilutalolla tiistaina klo 20.15

 

Viisi tärppiä tiistaille

 

Palaako nyt runkosarjasta tuttu vahva SIF?

Keksiikö SIF uusia lääkkeitä kapealle vieraskentälle?

Jaksaako HIFK vielä kuluttavaa 5vs5 puolustusta?

HIFK:n saatava taustatukea myös oikealta puolelta

Palaako kevätkauden komeetta, Ida Väyrynen, HIFK:n kokoonpanoon?

 

Maalintekijät

SIF: Pernilla Karlsson 10, Maria Jukola 6, Anni Joensuu 4, Linda Olin 2, Petra Nyman 2, Janica Tallqvist 2, Sonja Heinonen 1.

HIFK: Linda Cainberg 7, Silja Sandelin 6, Anette Tallqvist 5, Malin Sandberg 3, Victoria Berg 2, Rosanna Rouhiainen 2, Annamari Jääskeläinen 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Pernilla Karlsson, SIF

** Maria Jukola, SIF

* Linda Cainberg, HIFK

 

Maria Jukola iski voittomaalin kolmannessa välierässä.

 

 

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk