Sparta kukisti Dickenin sarja-avauksessa

32 maalia kauden avauspeliin on loistava suoritus, pohti Sparta IF:n päävalmentaja Jani Vaskola.

Vaskola oli peliesitykseen pääosin tyytyväinen.

– Alussa oli pientä yhteispelin hakemista, mutta kun peli alkoi kulkemaan, niin oli kuin mitään ei olisi muutettu. Kevään finaalipelien jälkeen, osittain pitkäaikaisista loukkaantumisista johtuen, meillä esiintyi peräti 5 uutta avauskokoonpanon pelaajaa.

Varsinkin hyökkäyspää keräsi kehuja, puolustuksessa riittää vielä kehitettävää.

– 32 tehtyä maalia kauden avauspeliin on loistava suoritus, varsinkin kun vastustajan maalivahti teki 26 torjuntaa tuon lisäksi. Keskuspuolustuksesta ja omasta maalivahtipelistä meidän täytyy joukkueen sisällä hieman keskustella. Näkee vielä että pelisysteemiä täytyy kehittää kevättä varten ja antaa pelaajille enemmän aikaa onnistumisille, Vaskola totesi.

Raita Heiskanen iski kahdeksan osumaa ja pokkasi kolme Lähivakuutus tähteä.

– Avausjakso oli vaikea. Peli oli kuten yleensä kauden alussa, erittäin hermostunutta. Toisella puoliajalla saatiin paremmin hyökkäys toimimaan ja peli kokonaisuudessaan vapautui, Heiskanen tuumi.

Dickenin valmentaja Markku Enström iloitsi myös omiensa esityksestä.

– Tyytyväinen pitää olla. Nuorelta jengiltä vahva esitys ja eritoten Annika Näräkkä ja Karolina Nylund onnistuivat hyökkäyspäässä. Puolustusta piti pystyssä molemmat maalivahdit, jotka esittivät useita torjuntoja läpiajoista. Tiistaina kevyet treenit ja sitten keskiviikkona Atlaksen kaatoon.

Sparta – Dicken 32-26 (17-13)

Maalintekijät:

Sparta: Raita Heiskanen 8, Hanna Heiskanen 6, Inka Jäntti 5, Salla Karjalainen 4, Katri Koskela 4, Anna Lindholm 3, Jessica Hallio 2.

Dicken: Annika Näräkkä 12, Karolina Nylund 6, Anna Martola 3, Pia-Stina Pitkäjärvi 3, Kiira Kankainen 1, Linda Ratilainen 1.

Lähivakuutus Tähdet:

*** Raita Heiskanen, Sparta
** Annika Näräkkä, Dicken
* Salla Karjalainen, Sparta

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk