Sparta löi Pirkkolassa ÅIFK:n ja vankisti asemiaan sarjakakkosena

– Pidimme vauhtia yllä ja hyödynsimme isomman kokomme ja paremman kuntomme. Ei parasta peliä meiltä, mutta riittävän hyvää, totesi ottelun parhaaksi valittu Katri Koskela.

Summerin soidessa Pirkkolan taululla loisti lukemat 34-26 (17-12).

Vain totaalinen romahdus voi viedä SIF:ltä runkosarjan voiton, mutta vähintään yhtä kirkossa kuulutettu on Spartan kakkostila. Hallitsevalla mestarilla on viisi ottelua runkosarjaa jäljellä, kolmessa asettuu vastaan sarjanousija.

– Ei meillä ihan hirveitä ongelmia ole maalinteossa. Paras maalintekijä puuttui kokoonpanosta ja silti vastustajan verkko soi 34 kertaa. Kymmenen eri maalintekijää pöytäkirjassa, se on joukkuepelin juhlaa. Turkulaisten puolustus pelasi erittäin korkealla, tiedostimme sen ennalta ja juuri tuon pelitavan purkamista harjoittelimme viikolla, Spartan päävalmentaja Jani Vaskola sanoi.

Omassakin päässä kolisi, vain SIF ja HIFK on tehnyt enemmän maaleja Spartan verkkoon kuin ÅIFK.

– Turun hyökkäys pelasi hyvin ja tulevissa treeneissä pohdimme varmasti muutamaa vastustajan pelitapaa jotka aiheuttivat tänään hankaluuksia. Taistelijamme kuitenkin sisäistävät asioita hyvin ja uskon että ensi viikon harjoitusten jälkeen tämäkin asia on poissa päivänjärjestyksestä, Vaskola mietti.

ÅIFK:n Thomas Hivert piti peliä vaikeana.

– Alussa oli suuria hankaluuksia kotijoukkueen sentteripelin kanssa. Peli oli kuitenkin parempaa kuin alkukaudesta. Yritimme erilaisia asioita koska olimme fyysisesti pienempiä.

Maalintekijät

Sparta IF: Katri Koskela 7, Carolina Böckelman 6, Raita Heiskanen 5, Hanna Heiskanen 4, Erika Tanner 3, Michaela Böckelman 2, Anni Kaikko 2, Sirja Lassinharju 2, Sara Jäntti 2, Elisa Manninen 1.

ÅIFK: Anna Harri 6, Fredrika Lagerbohm 5, Malin Gullqvist 4, Emma Saarela 4, Camilla Wennström 2, Johanna Kajander 2, Amanda Petterson 1, Sofia Forss 1, Julia Degerth 1.

 

Lähivakuutus Tähdet

*** Katri Koskela, Sparta IF

** Anna Harri, ÅIFK

* Carolina Böckelman, Sparta IF

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk