Naisten SM-sarjan kolmen viikon talvitauko päättyy

 BK-46 on sarjakärjessä, kun runkosarjasta on puolet pelattu. 

Naisten SM-sarjan kolmen viikon talvitauko päättyy viikonloppuna, kun pelaajat palaavat parketeille tositoimiin. Kierroksen pelit ovat hajautettu peräti kolmelle päivälle. Lauantaina pelataan yksi ottelu (BK-46 – KyIF), sunnuntaina kaksi (Dicken-GrIFK, ÅIFK-SIF) ja vielä tiistaina yksi (Atlas-Sparta).

SISU Areenan voimanmittelössä BK-46 lähtee sarjakärkenä peliin ja mikä tahansa tulos kuin kotivoitto olisi kotijoukkueelle pettymys. Tomi Salmisen luotsaaman KyIF:n ainoat pisteet tulivat jo avauskierroksella syyskuun puolivälissä. Karjaalaisten tahra tilastoihin tuli syksyllä GrIFK:n vieraana. Sen jälkeen onkin jokainen joukkue kaatunut yksi toisensa perään, viimeksi Dicken, HIFK, GrIFK ja Sparta.

Vieraiden verkko on heilunut sarjassa eniten ja Susanna Kaivola (73 maalia) on seissyt liian yksin KyIF:n tehojen takana, kotijoukkueella ratkaisut ovat tulleet huomattavasti leveämmältä rintamalta. Syyskierroksella BK-46 haki Kirkkonummelta pisteet maalein 23-29 (8-14).

 

Dicken emännöi sunnuntaina GrIFK:ta, ns neljän pisteen ottelussa. Joukkueet ovat taulukossa peräkkäin ja pisteet olisivat kummallekin äärimmäisen tärkeät taisteltaessa kevään asetelmista pudotuspeleihin. Dicken hävisi syksyllä vierasottelunsa maalein 32-17 (18-8), nyt on Pirkkolassa revanssin paikka. Pitkän ottelutauon jälkeen pelituntuma on takuulla kateissa ja Dickenillä onkin pieni etulyöntiasema viime viikonlopun Cup-välierästään. Kahden sähäkän joukkueen kohtaaminen takaa myös katsojien viihtyvyyden.

Johanna Hilli (97 maalia) johtaa koko sarjan maalitilastoa, Dickeniltä eniten osumia on kasassa Annika Näräkällä (52).

 

 Kierroksen ottelut: 

 

la 05.01. kello 16:oo SISU Areena, BK-46 – KyIF

su 06.01. kello 15:3o Pirkkolan Palloiluhalli Dicken – GrIFK

su 06.01. kello 16:oo Samppalinnan Palloiluhalli ÅIFK – SIF

ti 08.01. kello 18:3o Myyrmäen Urheilutalo Atlas – Sparta