Puolivälierät käynnistyvät keskiviikkona

 Suomen mestari on selvillä huhtikuun lopulla.

Runkosarjan sijoille 1-8 sijoittuneet joukkueet pelaavat puolivälierät. Pudotuspelisarjat pelataan kaikki systeemillä paras viidestä. Keskiviikkona pelataan GrIFK-KyIF, BK-46 – ÅIFK ja Dicken – Sparta. HIFK ja SIF aloittavat urakkansa perjantaina, jolloin muut joukkueet kohtaavat jo toistamiseen.

 

GrIFK (1) – KyIF (8)

Viime kevään loppuotteluissa ottavana osapuolena ollut GrIFK, on saanut pidettyä ryhmän kasassa ja vuotta kokeneempana joukkue pääsi juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä runkosarjavoittoa. Sarjan parhaan maalintekijän, Johanna Hillin, tahdittamana GrIFK viimeisteli eniten ja päästi vähiten osumia runkosarjassa. Tilastojenkin valossa ykköspaikka oli siis oikeutettu.

– Pyrimme pelaamaan nopeasti ja kontraamme koko joukkueen voimin, emme ole pelkästään Christina Rehnbergin varassa. Toinen aalto seuraa hyvin ja pääsemme niistäkin maalipaikkoihin. Tiivis puolustuspelaaminen ja hyvät veskarit antavat mahdollisuuden tähän. Yksittäisistä pelaajista maalivahtimme Charlotta Roos onkin varmasti kehittynyt kauden aikana eniten ja luotto häneen on kova. Toivottavasti hän vastaa huutoon pudotuspeleissä, GrIFK:n pävalmentaja Gustav Ahlroos sanoo.

Keskinäisissä otteluissa GrIFK löi KyIF:n kummassakin kohtaamisessa.

– KyIF on mennyt suuria harppauksia eteenpäin Tomi Salmisen valmennuksessa, emmekä varmasti pääse yhtä helpolla, kuin runkosarjassa heitä vastaan. Susanna Kaivola on ollut hyvässä vireessä, mutta uskon että leveämpi materiaali ratkaisee otteluparin eduksemme. Toivon että kannattajamme löytävät myös katsomoon, Ahlroos pohtii.

 

HIFK (2) – SIF (7)

HIFK on hallitseva mestari ja kokemusta kovista peleistä löytyy, vaikka muutama konkari onkin ratkaisupeleistä sivussa. Joukkueet kohtasivat vuosi sitten välierissä, jolloin HIFK marssi jatkoon ja aina mestaruuteen saakka. Viime keväänä kakkosvalmentajana kannua nostellut Björn Nylund nostettiin päävalmentajaksi tälle kaudelle.

– Viime vuonna lähdimme ottelusarjaan altavastaajina, nyt olemme suosikkeja. Tässä vaiheessa kautta peli on raakaa, tulos tai ulos. Se on myös kilpaurheilun suola ja näiden matsien takia tätä tehdään. Kaikki ovat olleet viime viikkoina erittäin keskittyneitä ja joukkue on esiintynyt harjoituksissa todella hyvällä intensiteetillä, Nylund kertoo.

Syksyllä ero oli HIFK:n eduksi kuusitoista maalia (13-29), kevätkierroksella enää kahdeksan (31-23).

-SIF on vahvistunut kauden mittaan ja etenkin Linda Olin on todella vaikeasti pideltävä vastustaja. Kuinka paljon vastuuta hän ottaa ja kuinka saamme hänet pimentoon, siinä yksi sarjan kulminaatiopisteitä, Nylund miettii.

 

BK-46 (3) – ÅIFK (6)

Karjaalaisilla oli jopa runkosarjan voitto pitkään haarukassa. Kauden neljästä tappiosta kolme tuli kuitenkin viimeisen viiden ottelukierroksen aikana ja sijoitus valahti kolmanneksi. Häviöiden väliin mahtui maistuva kotivoitto tulevasta puolivälierävastustajasta maalein 34-25 (19-8).

– Meillä on hyvä treeniviikko alla ja peli-ilo on löytynyt uudestaan. Lähdemme hakemaan kolmea suoraa voittoa, muusta puhuminen olisi turhaa, Peter Kihlstedt kertoo.

Raitapaidat onnistuvat runkosarjassa viimeistelemään peräti 120 kertaa vastustajaansa enemmän. Jopa neljä BK-46:n pelaajaa (Pamela Degerman 112, Madeleine Lindholm 87, Yvonne Westerholm 75, Jenny Löf 74) löytyy maalitilastosta ÅIFK:n ahkerinta maalipyssyä (Carolina Petterson 67) korkeammalta. Vanja Radic saa tehdä ÅIFK:n maalipuiden välissä kaikkensa ja vielä enemmän, mutta riittääkö sekään?

– Hyökkäyspeli ei ole ongelma. Puolustuksessa sen sijaan emme ole löytäneet tasapainoista tekemistä oikeastaan koko kauden aikana. Nyt ei voi enää korjausliikkeitä tehdä. Kaikki mikä on tehtävissä, on tehty, Kihlstedt summaa.

 

Dicken (4) – Sparta (5)

Kahden helsinkiläisjoukkueen mittelössä ei matkakilometrejä kerry, kun molemmat pelaavat ottelunsa Pirkkolassa. Kotietu ei tuo kummallekaan etua, mutta valmennus kääntää vaakakupin punapaitojen suuntaan. Jani Vaskola valmensi Spartan Suomen mestariksi toissakaudella ja pesti seurassa päättyi viime keväänä pronssiin. Vastustaja on siis äärimmäisen tuttu. Vaskola on valmentanut seitsemän kautta naisten pääsarjassa(Sparta, GrIFK, Kiffen) ja aina hänen johtamansa joukkue on esiintynyt mitalipeleissä. Tälle putkelle lauttasaarelaiset toivovat nyt jatkoa.

– Sparta on kokenut playoffs-ryhmä ja antaa varmasti kovan haasteen joukkueelle. Vastustaja voitti toissakaudella mestaruuden ja haluaa varmasti kirkastaa viime kauden pronssinsa tällä kaudella. Edellinen keskenäinen ottelu tammikuussa päättyi meidän yhden maalin voittoon, joten mitenkään isoilla marginaaleilla tässä ei pelata, Vaskola miettii.

Dickenillä on yhtä pelaajaa lukuun ottamatta kaikki pelaajat 90-luvulla syntyneitä, kun Spartalla 80-luvulla syntyneitä on täysi tusina.

– Tärkeintä on pallonriiston jälkeen reagoida vauhdilla ja rankaista niin nopeasti että Sparta ei pääse omaan peliin kiinni. Yli puolet maaleista teemme alle 10 sekuntia siitä kun saamme pallon. Puolustuspäässä pyrimme agressiivisella kontaktipelillä väsyttämään vastustajan ja pakottamaan heidän ratkaisunsa puolittaisiin paikkoihin, Vaskola naulaa teesinsä.

Dicken haki pudotuspeleihin tuntumaa ottelumatkalla Ruotsiin.

– Saldona oli tappio ja tasapeli. Oli mukava huomata että pysyimme kyydissä ja nuoret pelaajamme saivat roppakaupalla itseluottamusta. Vielä tärkeämpää oli kuitenkin se kaikki muu anti, yhteiset kokemukset ovat vahvistaneet joukkueen sisäistä ilmapiiriä voittojen tielle, Vaskola sanoo.

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk