Käsipallon naisten SM-sarja

Varmuudella vauhdikkaita pelejä viikonloppuna

Naisten SM-sarjassa on luvassa kolme todellista herkkupalaa viikonlopun kierroksella.

Lauantaina pelataan kaksi ottelua, joista kumpikaan ei jätä ketään kylmäksi.

Pirkkolan kiihkeässä paikallispelissä Dicken emännöi kevään pronssijoukkue Spartaa. Mainittavaa kotietua ei Dicken tietenkään nauti. Kesän pelaaja- sekä valmentajasiirrot tuovat lisämausteen otteluun, josta on vaikea löytää ennakkosuosikkia.

Sparta on aloittanut kauden paremmin. Alla on kaksi voittoa nimenomaan Pirkkolan parketilta, ainoa tappio on tullut Karjaan reissusta. Dicken on pelannut pelin kilpasisariaan vähemmän ja avauspisteet ovat vielä ottamatta. Ne maistuisivat varmasti maukkaalta myös Dicken-luotsi Jani Vaskolalle, joka vielä keväällä käskytti juuri Spartassa. Dickenin sarjaohjelman alku on lähes pahin mahdollinen, kun kolmella ensimmäisellä kieroksella asettuvat vastaan kaikki viime kevään mitalistit. Spartalla on edelleen kokenut nippu kasassa ja tavoitteet on asetettu korkealle, nyt on myös mahdollisuus näyttää osaamista entiselle valmentajalle.

Karjaalla vanhat kiistakumppanit BK-46 ja SIF ottavat mittaa toisistaan ja selvää on ettei tästäkään kohtaamisesta tunnetta puutu. Vaikka kotijoukkue lähtee peliin ennakkosuosikkina ja SIF on muutosten myllertämässä tilassa, ei mitään jaeta etukäteen ja taistelu on kivikovaa. Jokainen joka on vähääkään Suomen handiskartalla, tietää näiden kahden käsipallopaikkakunnan lämpimät välit, joskin nykyään ei ehkä olla yhtä ehdottomia kuin 80-luvulla. SIF:n huolenaiheena on toistaiseksi ollut maalinteko ja sillä osa-alueella on syytä parantaa roimasti, jotta keltapaidat pystyisivät naapuri BK:ta ahdistamaan. Karjaalaiset olivat jos nyt ei suoranaisissa vaikeuksissa KyIF:ä vastaan edellisessä matkapelissä, niin helpolla raitapaidat eivät kuitenkaan päässeet. Pelejä tullaan tässä tasaisessa sarjassa pelaamaan varmasti paljon ristiin, täälläkö putoaa viikonlopun pommi?

Superviikonloppu huipentuu sunnuntaina kevään finaaliuusintaan, jossa kohtaavat Kamraterna Kauniaisista ja Helsingistä, jälkimmäisen ahtaassa kotipesässä. HIFK veti pidemmän korren keväällä, mutta mikä on tilanne nyt? Kumpikin joukkue on edelleen pistemenetyksittä tällä kaudella, GrIFK johtaa sarjaa ja HIFK on pelin vähemmän pelanneena kaksi pojoa perässä. Valmennus on molemmilla mennyt osittain, muttei kummallakaan kokonaan uusiksi. Lähdetäänkö oppimaan tulevaa varten vai onko voitto ja kaksi sarjapistettä ykkösprioriteetti? Asetelmia haetaan ja ainakin pientä henkistä niskalenkkiä tavoitellaan jo nyt. Marginaalit ovat edelleen pienet ja päivän kunto sanelee kumpi istuu ottelussa kuskin paikalle.

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!