Dicken haki tärkeät pisteet Turusta

Lopputulos ns. neljän pisteen ottelussa painetaan aikakirjoihin lukemin 23 – 30 (14 – 14).

Turussa nähtiin äärimmäisen tasainen ja laadukas ensimmäinen puoliaika. Peli oli todellista juoksukäsipallon juhlaa ja tempo oli erittäin kiivas molemmilla joukkueilla. ÅIFK sai ottelun alkupuoliskolla pelattua tukuttain palloja Dicken-puolustuksen väliin viivapelaajalleen, josta Malin Gullqvist rankaisi kovalla prosentilla. Jakson lopussa Dicken oli hätää kärsimässä, mutta tehokas ylivoimapeli toi joukkueen takaa-ajoasemasta tasoihin.

– 40 minuuttia pelattiin hyvin mutta sitten loppui kunto. Taistelutahto hyvä mutta ei riittänyt, ÅIFK:n luotsi Viljami Saastamoinen summasi.

Tauon jälkeen kentälle marssi nälkäinen ja motivoitunut vierasryhmä, jonka loppurutistus toisella puoliajalla ratkaisi vauhdikkaan pelin voittajan. Dicken sai sovitut asiat toimimaan ja vei 12 minuutin jakson maalein 0-7, vaikka kärsi kaksi ulosajoa ja mahtui siihen sekaan yksi torjuttu pilkkukin.

–  Turku yllätti varsinkin viivapelillä. Vain neljä torjuntaa ekalla puoliajalla. Toisella jaksolla meillä oli tiukempi keskuspuolustus ja me  uskallettiin hyökkäyspäässäkin painaa läpi keskeltä. Puolustuksen ripeästä reagointikyvystä heti pelin vaihtaessa suuntaa, kertoo myös se, että vastustaja ei saanut koko pelin aikana yhtään nopeata vastahyökkkäystä. Me olimme aina koko joukkueen voimin alhaalla vastaanottamassa vastustajaa, Dickenin päävalmentaja Jani Vaskola mietti.

Hyvä valmistautuminen otteluun realisoitui ratkaisuhetkillä.

– Tänään parasta oli hyökkäyspään ratkaisukyky. Seitsemän pelaajaa teki kaksi maalia tai enemmän, joka kertoo joukkueen leveydestä. Lisäksi 3-4 pelaajaa tähän päälle sai 2-3 paikkaa kukin yrittää tehdä maaleja, tällä kertaa Vanja Radic veti kuitenkin pidemmän korren. Se että olimme etukäteen scoutanneet Vanjan torjuntatyylit, auttoi huomattavasti pelin ratkaisuhetkillä, Vaskola kertoi.

Sunnuntaina Dicken emännöi Pirkkolassa BK-46:a joka on sarjassa pykälän korkeammalla kaksi pistettä enemmän saalistaneena.

Maalintekijät 

ÅIFK:  Malin Gullqvist 7, Elin Sundell 4, Johanna Kajander 3,  Carolina Pettersson 3,  Maja Enholm 2, Neringa Simeleviciute 2, Fredrika Lagerbohm 1, Julia Symes 1.

Dicken: Anna Lindahl 10, Carolina Böckelman 4, Pernilla Karlsson 4,  Anna Lindholm 4, Annika Näräkkä 4, Karolina Nylund 2, Pia-Stina Pitkäjärvi 2.

LähiTapiola Tähdet

***Anna Lindahl, Dicken

** Malin Gullqvist, ÅIFK

* Emma-Lotta Nordström, Dicken

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk