Dicken jyräsi Spartan lumierin ja jatkaa semeihin

Kolmas puolivälieräottelu päättyi maalein 26-17 (14-5).

Kolmas välienselvittely noudatti lopulta samaa kaavaa, kuin kaksi edellistä. Dickenin dynaamisesti liikkunut tiivis pakka puolustuksessa ja pallonriistoja seurannut kiivastempoinen kontrauspeli oli Spartalle liikaa. Lauantaina peli oli ohi, kun pelikello näytti vajaata varttia. Taululla lukemat 9-1 ja toissa vuoden mestari ja viime kevään pronssimitalisti oli pihalla mitalipeleistä.

Dickenin voittoputki on kevään ratkaisupelien koittaessa venähtänyt jo yhdeksän pelin mittaiseksi. Puolivälieräsarjassa lauttasaarelaiset eivät hävinneet ainuttakaan puoliaikaa. Palikat ovat loksahtaneet kohdilleen.

– Tänään meillä oli erittäin hyvä puolustus, onnistuimme siinä koko joukkueen voimin. Tutkimme nauhalta vastustajaa ja loimme taktiikan. Luimme Spartan vahvuudet ja otimme ne pois. Ennen pelin alkua kopissa oli sellainen henki, että se on nyt tässä. Meillä on yhdeksän voittoa putkeen, sitä putkea lähdemme kasvattamaan, Jani Vaskola totesi.

Ottelun tähtikolmikon muodosti erinomaisesti esiintynyt maalivahti Emma-Lotta Nordström, yhdeksän maalia iskenyt Carolina Böckelman ja vasta viisitoistavuotias sentteri Jessica Gammals. Viimeksi mainittu oli alati uhka Spartan puolustuksen keskellä, hankki pilkkuja ja teki maaleja.

– Saimme loistavan alun pelille. Hyvä peli kokonaisuudessaan. Teimme juuri niin kuin olimme sopineet, otimme kovaa ja korkealta. Spartan heitot eivät olleet kovin laadukkaita, ne oli helppo torjua ja sen myötä saimme useita nopeita aikaiseksi, maalivahti Nordström summasi.

Putoaminen oli Spartalle varmasti kova kolaus. Seura on tottunut menestymään, Risto Jäntti jakoi kuitenkin reilusti tunnustusta vastustajalle.

– Tämä oli parempi peli meiltä, kuin sarjan ensimmäinen vääntö. Dicken oli kuitenkin parempi joka osa-alueella. Nyt vain kohti kesätreenejä, toivottavasti saamme pian mukaan nekin pelaajat jotka syystä tai toisesta ei ollut nyt kokoonpanossa.

Maalintekijät

Dicken: Carolina Böckelman 9, Anna Lindholm 5, Annika Näräkkä 5, Jessika Gammals 2, Karolina Nylund 2, Alexandra Ahlroth 1, Anna Lindahl 1,Pernilla Karlsson 1.

Sparta: Raita Heiskanen 4, Jessica Hallio 3, Sara Jäntti 3, Erika Tanner 3, Sirja Lassinharju 2, Hanna Heiskanen 1, Anni Kaikko 1.

 

LähiTapiola Tähdet

***  Emma-Lotta Nordström, Dicken

**  Carolina Böckelman, Dicken

*  Jessika Gammals, Dicken

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk