Dickenin puolustuspelaaminen masensi Spartan

Kotivoitto kirjattiin, hämmentävän toisen jakson jälkeen, maalein 26-15 (12-10).  

Ennen ottelusarjan alkua oli selvää, että Pirkkolassa pelataan naisten välieriä tälläkin kaudella. Kumpi joukkueista niissä esiintyy on vielä epävarmaa, mutta keskiviikkona nähdyn puolustuspelin kaltaisilla suorituksilla, jatkaja on Dicken. Ei kahta sanaa. Viidellätoista päästetyllä ei voi otteluita hävitä ja etenkin toisella jaksolla Sparta oli totisesti hätää kärsimässä.

– Peli oli juuri niin hermostunut playoff peli kuin ensimmäinen playoff peli vaan voi olla. Toisella puoliskolla Sparta teki kolme maalia ensimmäisen 27 minuutin aikana. Maalivahdit pelasivat loistopelin läpi koko ottelun ja puolustus onnistui toisella puoliskolla. Joukkueellamme oli tasaisesti maalintekijöitä, eikä kukaan noussut ylitse muiden. Se oli kuitenkin vasta ensimmäinen peli, perjantaina on taas uusi koitos, Jani Vaskola mietti,

Spartan hyökkäys oli huolellisesti scoutattu ja Dickenillä kuntopohja on kilpasisaria parempi. Nyt on kaksi vuorokautta aikaa kääntää kurssi tai kesäloma alkaa liian aikaisin.

– Ensimmäinen puolisko oli hyvä, toisella emme tehneet sitä mitä oli tarkoitus. Tilanne on nyt 1-0, perjantaina uusi peli ja tilanne toinen, Spartan Katri Koskela kommentoi.

Dicken maalasi onnistuneesti laajalla rintamalla, mutta tähdet pokkasi maalivahti Catharina Silfvast. Erikoisuutena myös toinen maalivahti Emma-Lotta Nordström palkittiin kakkostähtenä.

– Peli oli alussa erittäin hermostunutta, teimme paljon teknisiä virheitä ja maalinteossa oli suunnattomia vaikeuksia. Toisella puoliskolla puolustus toimi hyvin ja se näkyi maalien määrässä. Kun vastustaja väsyi, niin heitot eivät olleet niin hyviä. Pelit jatkuvat perjantaina, yksi voitto ei kerro kaikkea, Silfvast analysoi.

Maalintekijät

Dicken: Pernilla Karlsson 5, Carolina Böckelman 4, Anna Lindahl 4, Anna Lindholm 4, Annika Näräkkä 4, Alexandra Ahlroth 3, Hanna-Kaisa Haatainen 1, Pia-Stina Pitkäjärvi 1.

Sparta: Jessica Hallio 5, Sara Jäntti 4, Jenni Jokinen 2, Hanna Heiskanen 1, Raita Heiskanen 1, Anni Kaikko 1, Erika Tanner 1.

 

LähiTapiola Tähdet

*** Catharina Silfvast, Dicken

** Emma-Lotta Nordström, Dicken

* Jessica Hallio, Sparta

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk