Dicken saa vieraakseen Spartan lauantaina

Lauantaina Pirkkolassa Dicken kohtaa viime kauden puolivälierävastustaja Spartan. Kotijoukkue on aloittanut kauden voitolla ja tappiolla, kun Sparta sen sijaan on kirjannut kahdelta avauskierrokselta kaksi voittoa. Molemmat ovat kohdanneet jo ÅIFK:n – Dicken voitti turkulaiset 17 maalilla ja Sparta kahdeksalla.

Koska viime kevään puolivälierät menivät näytöstyyliin Dickenille, niin Sparta on kovasti uudistanut ilmettään tälle kaudelle. Uusina “vanhoina” pelaajina Spartalla on Inka Jäntti, Elisa Manninen, Leena Eskola sekä Sirja Lassinharju. Koko edellämainittu nelikko yhdistettynä Raita- & Hanna Heiskaseen sekä Sara Jänttiin aiheuttaa päänvaivaa kolhuista kärsivälle kotijoukkueelle.

Sparta on alkukauden mennyt ilman tappioita ja varsinkin Jänttien siskokset ovat heidän peliään dominoineet. Leena Eskola maalissa on myös ollut huomattavasti parempi kuin viime kauden kilpasiskot. Sparta tulee laitojen nopealla pelillä ja pyrkii tiiviillä 6-0 puolustuksella pitämään heittotilat ahtaina ja antamaan Leenalle helpotusta maalivahtityöhön. Viime kesäkuun erikoisen siirtoepisodin jälkeen (Sparta->GrIFK->Sparta) paikkansa takaisin joukkueessa löytäneet Lassinharju ja Melanen muodostavat isokokoisen puolustuksen ja hyvän heittolisän Spartan peliin.

Dickenillä Carolina Böckelmanin loukkaantuminen, Anna Artolan pitkäkestoinen sairastelu ja Karolina Nylundinn etelänmatkailu tuottavat hieman lovea pelaavaan kokoonpanon suhteen. Tähän on kuitenkin varauduttu hyvin ja Dicken pystyy ennakkoon tarjoamaan tasapainoista vastusta sarjan kärjessä keikkuvalle Spartalle. Edellispelien tyyliin Dicken tulee vaalimaan hyvän pelinopeuden kautta rakennettavaa hyökkäyspeliä, kovan fyysisen kontaktin kautta tapahtuvaa puolustusta ja laajan vaihtoringin suoman erilaisten ratkaisumallien tuomaa päänvaivaa vastustajalle.

Edellisessä ottelussa (ÅIFK) kaikki Dickenin ulkopelaajat onnistuivat maalinteossa ja 13 maalintekijää tuottaa varmasti mietittävää Spartalle. Painetta tulee syntymään jokaisella pelipaikalla ja Dicken pyrkii löytämään Spartan puolustuksesta ne epävarmat ja heikot lenkit joiden päälle painetta eniten laitetaan. Kotijoukkue on hionut viime viikot hyökkäyksen yhteispeliä ja uudenlaisia ratkaisumalleja pelaajien vahvuuksien kautta ja näitä tullaan ajamaan lauantain pelissä sisään.

Pelaajista näkyy tietynlainen pelillinen kypsyys vastaanottaa uusia pelitapoja ja se tietää hyvää koko loppukautta silmälläpitäen. Varsinkin koko ringin leveydeltä tuleva tilanteiden analysointi, korjaus ja eteenpäinvieminen on ollut valmennukselle positiivinen lisä. Kun joukkue pystyy kesken pelin analysoimaan ongelmatilanteet ja korjaamaan ne lennosta, niin vastustajan pitää kehittää myös peliään samalla vauhdilla. Tämä vie lajia eteenpäin isoilla askelilla.

Edellisissä peleissä on ollut runsaasti katsoja ja Dicken toivottaa kaikki kannustamaan punaisia Pirkkolaan lauantaina 5.10 kello 14.15 alkaen.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!