Varmistaako HIFK runkosarjan ykkössijan?

Lauantainen murskavoitto ÅIFK:sta antoi HIFK:lle avaimet käsiin SM-sarjan runkosarjan voiton suhteen. Tähtirinnat kohtaavat runkosarjan päätöskamppailussaan sunnuntaina BK-46:n ja pistekin riittää sinetöimään ykkössijan ennen Dickenia.

BK:llekaan ottelu ei ole vailla merkitystä sikäli, että joukkue taistelee vielä puolivälierien kotiedusta. Vastaan puolivälierissä tulee varmuudella Atlas, mutta kaksikko setvii vielä sen kumpi pääsee aloittamaan kotihallissaan. Päätöskierrokseen BK lähtee pisteen vantaalaisten edellä.

HIFK:lle pelin henki on siis selvä: vähintään tasapeli tarvitaan runkosarjan voittoon. Lauantaina ÅIFK kaatui peräti maalein 42-10 ja vaikka ottelu pelattiin illalla, niin HIFK pääsi sen verran helpolla että jaloissa tuskin liikaa painaa enää sunnuntaina iltapäivästä.

Joukkueet kohtasivat viimeksi tammikuun puolivälissä Karjaalla ja tuolloin lukemat olivat HIFK:n eduksi 18-32. Marraskuun alussa Helsingissä HIFK latoi taululle peräti numerot 41-17.

Pienenä kuriositeettina voi kehottaa yleisöä saapumaan paikalle ajoissa. HIFK:n avausmaali sunnuntaina on nimittäin joukkueelle tasan 700. runkosarjassa ja tuo tapahtuma tulee olemaan sikäli ainutkertainen, että yksikään muu joukkue ei 700 tehtyyn maaliin yllä. BK puolestaan rikkoo 500 maalin rajan, johon joukkueella on matkaa enää viiden osuman verran.

Pelissä on myös maalintekijätilaston ykköspaikka. BK-46:n Pamela Degerman on tiukasti kiinni ykkössijassa 148 maalillaan seitsemän osumaa Dickenin Anna Lindholmin edellä. Kolmantena tilastossa oleva HIFK:n Linda Cainberg on viime ottelut ollut sivussa loukkaantumisen takia, eikä 125 maalin lukemaansa enää pysty kasvattamaan.

Ottelu Helsingin Urheilutalolla käynnistyy sunnuntaina kello 15.30.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk