Atlas piti johtonsa BK-46:tta vastaan

Atlas teki keskiviikkona kotiottelussaan BK-46:tta vastaan viimeisten 26 minuutin aikana vain näljä maalia, mutta tätä ennen hankittu johtoasema ja tiivis puolustuspelaaminen riittivät vantaalaisille voittoon lukemin 22-18.

Atlas piti ottelua hienoisesti hallussaan alkuminuutit, mutta mitään ratkaisevaa eroa ei syntynyt ja 19 minuutin kohdalla oltiin tasalukemissa 6-6. Tästä Atlas kuitenkin nykäisi uudestaan eroa ja nyt hiukan selkeämmin edeten kuuden maalin johtoon ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen.

Heti toisen erä alussa Atlas repäisi eron jo yhdeksään maaliin, mutta tämän jälkeen BK alkoi kuroa eroa umpeen vähitellen. Atlas puolusti kuitenkin tarkasti ja tosissaan karjaalaiset eivät kotijoukkueen johtoa päässeet uhkaamaan, sillä pienimmillään ero oli kolmessa maalissa vasta pelin viimeisellä minuutilla.

Atlaksen valmentajan Kari-Petri Kallion tunnelmat ennen ottelun alkua olivat hiukan epävarmat, mutta ottelun jälkeen oli siten helpottuneempi olo.

– Ennen peliä näytti huonolta, kun pelaajia oli kaatunut flunssapetiin ja loukkaantumisiakin oli yhdellä sun toisella. Kaiken kaikkiaan meiltä kuitenkin taas vahvaa puolustusta, sillä pystymme voittamaan. Kauden ensimmäinen tavoite on nyt saavutettu, Kallio viittasi varmaan paikkaan kuuden joukossa.

BK-46 valmentaja Gustaf Ahlroos jäi harmittelemaan avausjaksoa.

– Ensimmäisessä erässä oli meiltä huonoa puolustusta, toisessa vähän saatiin kirittyä kiinni. Atlaksella oli hyvä puolustus, Ahlroos kehui vastustajaa.

Tähtipelaaja Anna Jauhiaisen mukaan taistelutahto oli ratkaisevassa osassa voitossa.

– Puolustus oli taas hyvä varsinkin 1. puoliajalla ja 1. puoliajan loppua kohti saimme hyökkäyksenkin toimimaan. 2. puoliajalla ei toiminut hyökkäys niin hyvin, emme laittaneet palloja sisään, vaikka paikkoja olikin. Lopussa kuitenkin saimme tärkeän tsempin päälle ja pinnat kotiin.

Atlas – BK-46 22-18 (15-9)

Yleisömäärä: 102

Maalintekijät:
Atlas: Högbacka Emmi 3, Ahovaara Tiina 1, Kunttu Anna-Maria 1, Helaskoski Kristiina 2, Sarelin Nina 5, Jauhiainen Anna 7, Heerman Nea 3
BK-46: Sjöblom Linda 5, Westerholm Yvonne 3, Nyberg Anette 4, Aaltonen Josefin 2, Sjölund Elin 4

Varoitukset:
Atlas: Helaskoski Kristiina, Sarelin Nina, Jauhiainen Anna
BK-46: Westerholm Yvonne, Ahlroos Ina. Aaltonen Josefin

Ulosajot:
Atlas: Kunttu Anna-Maria, Sarelin Nina, Jauhiainen Anna
BK-46: Westerholm Yvonne, Ahlroos Ina

LähiTapiola-Tähdet:
* Sjöblom Linda (BK-46)
** Heerman Nea (Atlas)
*** Jauhiainen Anna (Atlas)

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk