BK-46 nousi voittoon ÅIFK:sta

ÅIFK ja BK-46 kamppailivat pitkään tasapäisesti SM-sarjapisteistä sunnuntaina Samppalinnan palloiluhallissa. Vierasjoukkue BK-46 alkoi kuitenkin toisen erän puolivälin jälkeen hivuttautua eroon turkulaisista ja pisteet matkasivat Karjaalle loppujen lopuksi lukemin 22-26.

Ottelu eteni erittäin tasaisena ensimmäisen 30-minuuttisen ajan. Aivan alussa ÅIFK oli kahdesti kahden maalin johdossa, mutta sen jälkeen eroa ei ollut suuntaan tai toiseen missään vaiheessa yhtä maalia enempää. Tauolle mentiin vieraiden 11-12-johtolukemissa.

Tauon jälkeen tasainen tahti jatkui aina tilanteeseen 17-18 saakka, mutta sen jälkeen BK alkoi pikkuhiljaa hivuttautua hiukan eroon emännistä. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin vieraiden neljän maalin johdossa, eikä BK siitä enää luopunut.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vei kotijoukkueen Anna Harri, joka oli tappion jälkeen harmissaan.

– Ikävää että hävisimme. Pelimme kaatui siihen, että emme jaksaneet tehdä töitä puolustussuuntaan, Harri arvioi.

ÅIFK-luotsi Ulf Andersson näki pelissä tappiosta huolimatta paljon positiivista, josta voi ammentaa uskoa jatkoon.

– Hyvä ottelu. Pelasimme käsipalloa koko 60 minuuttia, parempaa kuin olemme tähän asti sarjassa pelanneet. Olemme parantaneet paikkojen luomisessa kanssapelaajille ja vastahyökkäyksien määrä on noussut, mikä on hyvä, mutta useimmiten emme saa syöttöjä perille, Andersson ruoti.

– Puolustuksemme oli hyvä, mutta peli ratkesi siihen, että emme pystyneet käsittelemään tilanteita, jotka tulevat vastustajan maalin jälkeen. Emme ottaneet vastustajaa kiinni ja annoimme heidän tehdä 2-3 maalia lisää.

Vierasjoukkueen luotsi Gustav Ahlroos oli ottelusta kollegansa kanssa samoilla linjoilla.

– Hyvä ottelu. Turkulaisilla oli paljon vauhtia ja meillä oli vaikeutemme ottelun alussa, mutta nousimme siitä. Lopputulokseen olen tyytyväinen.

ÅIFK-BK-46 22-26 (11-12)

Yleisömäärä: 96

Maalintekijät:
ÅIFK: Anna Harri 5, Matilda Bäcklund 8, Fredrika Lagerbohm 4, Erica Söderholm 4, Onay Sari 1
BK-46: Pamela Degerman 8, Linda Sjöblom 5, Sofia Silen 1, Yvonne Westerholm 5, Anette Nyberg 3, Heidi Sjöberg 1, Ina Ahlroos 2, Elin Sjölund 1

Ulosajot:
ÅIFK: Helen Keto, Matilda Bäcklund
BK-46: Ina Ahlroos

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
*** ÅIFK: Anna Harri
** BK-46: Yvonne Westerholm
* BK-46: Sara PolleselloKaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk