HIFK ennakoidusti vahva sarja-avauksessa

 

HIFK korkkasi kauden perjantai-iltana 13.9. kotiluolassaan Helsingin Urheilutalossa. Ottelussa oli vauhtia ja kovia otteita. Vierailija, Kotikylän kimmat Myyrmäestä eli Atlas, pelasi myös viihdyttävää käsipalloa. Voittajasta ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, sillä HIFK latoi taululle numerot 34 – 14 (15 – 7).

Kotijoukkue aloitti vahvasti, mutta ensimmäisen puoliajan keskivaiheille sattui 12 minuutin jakso, jossa HIFK ei tehnyt maaliakaan, ja Atlas pääsi tilanteeseen 12 – 8. Punanutut terästäytyivät lopussa ja kuroivat kahdeksan maalin turvallisen johdon. Puoliajalla HIFK-kopissa näköjään puhuttiin, että puolustuksen on oltava aktiivisempi, koska Atlaksen takapelaajat heittävät hyvin. Toisella puoliajalla Atlas ei enää päässyt helposti ratkaisuihin. Atlaksen kipinää piti yllä nuori Anna Jauhiainen, joka latoi 9 maalia.

Ottelussa jaettiin kaiken kaikkiaan parikymmentä jäähyminuuttia. Isa Jauhiainen Atlaksesta ja HIFK:n Lotta Kulju joutuivat jättämään kentän otettuaan kolme ulosajoa.

Ottelun hahmo oli Linda Cainberg, joka tykitti 12 maalia sai ansaitsi kolme tähteä.” Hyvävauhtinen ottelu. Päästiin ajoittain hyvin nopeisiin ja puolinopeisiin hyökkäyksiin. Välillä pieniä notkahduksia, mikä on ymmärrettävää näin kauden alussa. Hyvää maalivahtipeliä meillä, ja kaiken kaikkiaan hyvä alku kaudelle”, Cainberg myhäili.

HIFK-valmentaja Birgitta Lindholm komppaa Cainbergiä lähes sanasta sanaan: ”Kauden ensimmäinen peli, mikä selvästi näkyi. Notkahduksia mukana meidän pelissä, mutta kaiken kaikkiaan hyvä avaus.

Atlas ei voi olla pettynyt illan esitykseen, sillä se esitti mukiin menevää käsipalloa, joka oli viimevuotista selkeästi nopeatempoisempaa. Atlas-koutsi K-P Kallio tiesi lähtöasetelman: ”HIFK tuli vauhdilla heti alusta asti. Tasoero oli selvästi näkyvissä, ja tämä oli meille hyvä oppitunti. Nuoret pelaajat saivat oppia ottamaan vastuuta, ja erityisesti Anna Jauhiainen tämän myös teki”. Valoa tunnelin päässä näkyy ehdottomasti.

Ottelun alussa pidettiin hiljainen hetki joukkueen uskollisen kannattajan Janne Leinosen muistoksi. HIFK pelasi ottelun surunauhoissa.

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!