HIFK karkasi BK-46:lta nopeasti

BK-46:n ja HIFK:n välinen SM-sarjan ottelu lauantaina ratkesi jo hyvissä ajoin kärkijoukkue HIFK:n karattua omille teilleen. Emännät pystyivät suhteellisen hyvin pitämään HIFK:n hyökkäyksen kurissa, mutta kun vieraiden puolustus oli rautaa, voittolukemat helsinkiläisille olivat kuitenkin selkeät 32-18.

Linda Cainberg iski ajassa 2.47 ottelun avausmaalin ja HIFK:n johtoon, eikä johtopaikka tämän jälkeen enää vaihtunutkaan. Tauolla vieraat olivat kuuden maalin karkumatkalla ja toisen erän aikana ero kasvoi tasaisesti.

Maalitykkien taistossa päädyttiin kuitenkin tasapeliin sekä BK:n Pamela Degermanin että ottelun vakuuttavimman tittelin napanneen HIFK:n Linda Cainbergin nakuttaessa kymmenen maalia. Cainberg nousi samalla Degermanin jälkeen toisena pelaajana kuluvalla kaudella yli sadan maalin rajapyykin.

– Hyvä puolustus, parempi kuin aikaisemmin. Meillä oli selkeästi parempi kommunikaatio ja parempia päätöksiä puolustuksessa. Annika pelasi hyvin maalissa, kiteytti Cainberg ottelun.

Puolustuksen vahvaan esitykseen kiinnitti huomionsa myös HIFK:n valmentaja Birgitta Lindholm.

– Viimeiset viikot ollaan työskennelty meidän puolustuksemme kanssa ja se toimi tänään hyvin. Hyökkäyspeli oli ok, juostaan kollektiivina paljon ja tehdään paljon töitä sen eteen.

BK-46:n valmentajan Gustaf Ahlroosin tehtäväksi jäi todeta kärkijoukkueen ansainneen voittonsa täysin.

– Tänään me olimme huonompia kaikilla osa-alueilla. Löytyy paljon asioita joita pitää työstää. Positiivisia asioita tänään olivat maalivahti Sara Pollesello ja meidän puolustuspelimme.

–  Huonojen hyökkäyksien johdosta IFK pääsi kontraamaan meidän nurin, Ahlroos näki.

BK-46 – HIFK 18-32 (7-13)

Maalintekijät:
BK-46: Pamela Degerman 10, Linda Sjöblom 1, Sofia Silen 5, Elin Sjölund 2,
HIFK: Hanna Nylund 1, Carolina Byman 3, Lotta Kulju 3, Victoria Berg 3, Rosanna Rouhiainen 3, Annamari Jääskeläinen 1, Kathlen Ax 4, Linda Cainberg 10, Malin Vilen 2, Ida Väyrynen 1.

Ottelun LähiTapiola-tähdet:
3 Linda Cainberg (HIFK)
2 Sara Pollesello (BK-46)
1 Kathlen Ax (HIFK).

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk