HIFK karkasi selvään voittoon Atlaksesta

Atlas ja HIFK väänsivät torstaina tasaisesti ensimmäisen vartin verran, mutta sen jälkeen HIFK otti tahtipuikon haltuunsa ja paineli toisella puoliajalla omia teitään voittaen lopulta selkein lukemin 43-18.

Ottelu alkoi erittäin tasaisena ja vielä 15 minuutin pelin jälkeen lukemat taululla olivat 6-6, mutta sen jälkeen HIFK alkoi osoittaa miksi se on sarjataulukon kärjessä. Vieraat tiivistivät puolustustaan ja alkoivat latoa palloja maaliin paikoista ja näin puoliajalla numerot olivat jo 9-20.

Toisella puoliajalla sama tahti jatkoi ja HIFK kirjasi voiton lopulta vakuuttavalla 25 maalin erolla.

HIFK valmentaja Birgitta Lindholm ei täysin tyytyväinen kuitenkaan ollut johtuen lähinnä vaikeasta alusta.

– Meillä oli raskas alku ja huono asenne alussa. Sitten pikkuhiljaa homma rupesi toimimaan ja pystyimme pitämään tempoa yllä. Koko joukkueen leveydellä pystyimme ratkaisemaan lopulta, Lindholm kertasi.

Samoin ottelun kulun näki myös kentän vakuuttavimpana pelaajana palkittu Kathlen Ax.

– Vaikea matsi näin keskellä viikkoa, meillä oli vaikeata päästä käyntiin. Sitten kun päästiin vauhtiin, niin pidimme myös vauhtia yllä.

Atlas-valmentaja Kari-Petri Kallio näki omiensa ottaneen tappiosta huolimatta askelen eteenpäin sitten kauden avauskierroksen kohtaamisen.

– 20 minuuttia oli erinomaista peliä, viimeksi jaksettiin viisi minuuttia HIFK:ta vastaan, Kallio vertasi.

– Meillä oli viisi pelaajaa loukkaantuneena, ei oikein jaksettu, lähinnä takapelaajilla oli rankkaa. Anna Jauhiainen jaksaa vääntää hyvin molempiin suuntiin. HIFK on kuitenkin selkeästi sarjan paras joukkue tällä hetkellä.

Atlas – HIFK 18-43 (9-20)

Yleisömäärä: 109

Maalintekijät:
Atlas: Högbacka Emmi 3, Kuntltu Anna-Maria 1, Pihlström Anu 3, Lyytinen Johanna 2, Sarelin Nina 2, Jauhiainen Anna 4, Heerman Nea 1, Hellman Nea 1, Sjölund Annica 1
HIFK: Byman Carolina 3, Floman Sara 1, Kulju Lotta 8, Salenius Amanda 1, Berg Victoria 1, Rouhiainen Rosanna 1, Jääskeläinen Anna-Mari 1, Ax Kathlen 13, Tallqvist Anette 3, Cainberg Linda 5, Vilén Malin 4, Väyrynen Ida 2

Varoitukset:
Atlas: Kunttu Ami 1, Lyytinen Johanna 1
HIFK: Floman Sara 1, Berg Victoria 1, Rouhiainen Rosanna 1

Ulosajot:
Atlas: Lyytinen Johanna 1, Sarelin Nina 1
HIFK: Salenius Amanda 1,Väyrynen Ida 1

LähiTapiola-tähdet:
*** Ax Kathlen, HIFK
** Kulju Lotta, HIFK
* Pihlström Anu, Atlas

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk