Piste riitti Atlakselle ÅIFK:ta vastaan

ÅIFK ja Atlas pelasivat todella tiukan 60-minuuttisen runkosarjan päätöskierroksella keskiviikkona. Missään vaiheessa kumpikaan ei päässyt ottelussa selkeästi niskan päälle, vaan johtoasema vaihteli puoleen ja toiseen. Loppulukemat kirjattiin 23-23 ja tämä riitti Atlakselle runkosarjan neljänteen sijaan.

Käytännössä koko ensimmäinen 30-minuuttinen edettiin hyvin tasaisesti. ÅIFK alotti hiukan vahvemmin ja Atlas oli tauon lähestyessä hiukan niskan päällä, mutta ero pysyi koko ajan kahden maalin marginaalin sisällä ja taukoa vietettiin niukassa vierasjohdossa 11-12.

Toisessa erässä Atlas näytti pariin otteeseen olevan jo hiukan karkaamassa, mutta kotijoukkue ei luovuttanut, vaan nipisti eron kiinni ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin tasalukemista 20-20. Tämän jälkeen edettiin hyvin tiukasti ja vähämaalisesti. Atlas iski ajassa 26.20 numeroiksi 23-23 ja tämä jäi myös ottelun viimeiseksi osumaksi.

Piste riitti Atlakselle ohittamaan BK-46 niukasti keskinäisten otteluitten perusteella ja näin kaksikon väliset puolivälieräottelut alkavat Myyrmäessä Atlaksen kotiottelulla.

Atlaksen Anna Jauhiainen valittiin ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi ja hän tiivisti osuvasti kamppailun annin.

– Tasapeli riitti. Emme pelanneet niin hyvin kuin osaamme. Paljon tuli teknisiä virheitä, jotka pitäisi korjata perjantain peliin, Jauhiainen mietti.

Atlas-luotsi Kari-Petri Kallio näki omiensa vaikeuksien johtuneen pitkälti myös kotijoukkueen hyvästä esityksestä.

– Åbo pelasi hyvin ja tämä oli meitä vastaan heidän paras pelinsä. Nukuimme hieman ensimmäisessä puoliajassa ja meillä oli vähän vaikeuksia. Hyvä että saimme yhden pisteen.

Joukkueensa otteisiin oli tyytyväinen myös ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson

– Hyvä peli. Pelaamme paljon paremmin kotikentällä kuin vieraskentällä. Monet pelaajat uskalsivat ottaa vastuuta ja tehdä päätöksiä maalitilanteissa mutta meillä on edelleenkin pelaajia jotka eivät pysy mukana, Andersson mietti.

– Maalivahdille tuottaa haasteita, kun kenttäpelaajat eivät uskalla ottaa vastustajasta kiinni. Sara Pettersson pelasi taas hyvin.

ÅIFK – Atlas 23-23 (11-12)

Yleisömäärä: 143

Maalintekijät:
ÅIFK: Maja Enholm 2, Anna Harri 3, Matilda Bäcklund 7, Sofia Forss 2, Fredrika Lagerbohm 3, Heidi Kullberg 3, Julia Symes 1, Sara Pettersson 2
Atlas: Emmi Högbacka 3, Tiina Ahovaara 1, Anna-Maria Kunttu 1, Tiina Helaskoski 4, Johanna Lyytinen 1, Nina Sarelin 3, Pirjo Häyrinen 1, Anna Jauhiainen 7, Maiju Lindberg 2

Varoitukset:
ÅIFK: Anna Harri, Fredrika Lagerbohm, Erica Söderholm
Atlas: Tiina Helaskoski

Ulosajot:
ÅIFK: Julia Symes
Atlas: Adriana Jakimova, Tiina Helaskoski, Anna Jauhianen (2kpl)

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
*** Atlas: Anna Jauhiainen
** Atlas: Johanna Peltonen
* ÅIFK: Heidi Kullberg

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk