HIFK vei voiton Atlaksesta niukkamaalisessa taistossa

Atlas puristi HIFK:n jälleen pykälää ahtaammalle sunnuntaina Myyrmäessä pelatussa SM-sarjan toisessa välieräottelussa. HIFK vei kuitenkin voiton niukkamaalisessa ottelussa 16-22 ja johtaa välieräsarjaa voitoin 2-0.

Atlas tuli otteluun vahvasti ja siirtyi nopeassa tahdissa kolmen maalin johtoon. Vantaalaisten hyvä alkuveto ei jäänyt lyhyeksi väläykseksi, vaan kesti taukoon saakka. Vaikka HIFK käväisi tasatilanteessakin, tauolle mentiin Atlaksen johdossa lukemin 11-9.

Vielä kun toista jaksoa oli pelattu reilu kymmenen minuuttia numerot olivat olivat 13-13, mutta tämän jälkeen HIFK alkoi saada otetta ottelusta. Viimeinen reilu kymmenminuuttinen mentiin jo selkeästi vieraiden tahdissa ja näin HIFK otti toisen voittonsa Atlaksesta.

HIFK-valmentaja Birgitta Lindholm ei voitosta huolimatta ollut kovin tyytyväinen esitykseen, mutta antoi samalla tunjustuksen vastustajalle.

– Meiltä takkuinen peli. Oli vaikea päästä käyntiin sekä hyökkäys- että puolustuspelissä ensimmäisellä puoliajalla ja tekeminen oli puolittaista. Atlas on ryhdistäytynyt ja pelaa hyvää käsipalloa. Huomenna on uusi päivä, emmekä voi tulla peliin takki auki, Lindholm muistutti.   Atlas-luotsi Kari-Petri Kallio oli puolestaan etenkin joukkueensa puolustuspeliin tyytyväinen.

– Onnistuimme puolustuksessa melkein läpi koko pelin – varsinkin ensimmäisen puoliajan. Toisella puoliajalla liike ei ollut enää yhtä hyvää ja olimme puoli askelta perässä. Niinpä saimme jäähyjä, eikä hyökkäyspeli enää kulkenut. HIFK rutisti voittoon rutiinilla.

Ottelun tähtipelaaja HIFK:n Lotta Kulju oli tyytyväinen ennen kaikkea voittoon.

– Tänään oli tasaisempi peli kuin torstaina, emmekä saaneet oikein omaa peliä kulkemaan koko aikaa. Emme pelanneet omalla tasollamme kuin ajoittain, mutta tänään se riitti, Kulju summasi.

Atlas – HIFK 16- 22 (11 -9)

Yleisömäärä: 256

Maalintekijät:
Atlas: Högbacka Emmi 3, Sarelin Nina 3, Helaskoski Kristiina 2, Pihlström Anu 2, Jauhiainen Isa 2, Ahovaara Tiina 1, Kunttu Anna-Maria 1, Jauhiainen Anna 1, Heerman Nea 1
HIFK: Kulju Lotta 5, Tallqvist Anette 5, Borgarsdottir-Sandelin Silja 3, Berg Victoria 3, Cainberg Linda 3, Väyrynen Ida 2, Ax Kathlen 1

Varoitukset:
Atlas: Högbacka Emmi, Helaskoski Kristiina, Jauhiainen Isa
HIFK: Byman Carolina, Berg Victoria, Väyrynen Ida

Ulosajot:
Atlas: Helaskoski Kristiina (2), Pihlström Anu, Jauhiainen Anna (2), Lindberg Maiju
HIFK: Berg Victoria, Ax Kathlen, Väyrynen Ida

LähiTapiola-tähdet:
*** Kulju Lotta (HIFK)
** Tallqvist Annette (HIFK)
* Peltonen Johanna (Atlas)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk