SIF sai Dickenin päänahan tiukassa ottelussa Pirkkolassa

Dickenin ja Sjundeå IF:n välinen sarjan avauskamppailu Pirkkolassa oli odotetun tasaista vääntöä. Lähes koko ottelu mentiin tasatahtia yhtä maalia, minkä kertoo myös puoliaikatulos 11 – 11. Lopussa vierailija SIF repäisi ratkaisevan kaulan maalivahtinsa Charlotta Roosin huippupelastuksin sekä repimällä auki Dickenin korkean puolustuksen. Loppulukemiksi merkittiin 24 – 26.

SIF:ssa debytoi alun perin karjaalainen Madeleine Lindholm, joka valittiin heti ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi. Lindholm oli selvästi tyytyväinen voittoon: ”Oli hauskaa aloittaa kausi vahvaa joukkuetta vastaan, joka on yksi sarjan suosikeista. Näytimme, että mekin olemme vahva joukkue. Yhteispeli ja taistelutahto olivat kohdallaan”. Samalla Lindholm siis kuittasi epäilykset SIF:n yhteispelin toimivuudesta. Se toimii, ja muiden on syytä olla varuillaan. SIF ratkaisi lopussa myös hyvin Linda Olinin erikoisvartioinnin, sillä Olin tippui viivalle ja jäi siellä kahdesti aivan vapaaksi, kun Dicken puolusti korkealla.

Dicken sen sijaan ei ehkä saanut irti parastaan kotiyleisönsä edessä, mutta valmentaja Jani Vaskola osasi heti analysoida tappion syyt ja katsoa eteenpäin: ”Siuntio pelasi hyvää old school -handista ja jäädytti meidän nopeat hyökkäykset. Vasen puoli päästi puolustuksessa liikaa maaleja, ja oikea pakisto päätti hyökkäyksen 14 kertaa saaden ainoastaan 2 maalia. Nämä asiat pitää saada toimimaan, siitä se sitten lähtee” Vaskola kommentoi.

Voittajajoukkueen valmentaja Marcus Sjöstedt oli tyytyväinen ja varmasti helpottunut.

”Ottelu oli juuri niin kova ja tasainen kuin osasimme odottaa. Puolustuksemme oli hieman parempi kuin Dickenin. Charlotta Roos teki ottelun loppupuolella monta tärkeää torjuntaa”, Sjöstedt kommentoi.

Joukkueiden otteissa näkyi luonnollisesti myös pieni jännitys. Vaikka ottelu oli tasainen, siitä olisi voinut odottaa hieman kiihkeämpää ja aggressiivisempaa. Mutta eiköhän tämäkin saada korjattua, kun kausi pyörähtää kunnolla käyntiin.

Maalintekijät:

Dicken: Anna Lindholm 8, Anna Lindahl 7, Carolina Böckelman 3, Jessika Gammals 2, Alexandra Ahlroth 1, Linda Ratilainen 1, Annika Näräkkä 1, Anu Riksman 1

SIF: Madeleine Lindholm 7, Pernilla Karlsson 6, Linda Olin 4, Janica Tallqvist 4, Carolina Rehnberg 2, Emmi Perovuo 2, Anni Joensuu 1

 

LähiTapiola-tähdet:

 

***        Madeleine Lindholm, SIF

**         Anna Lindholm, Dicken

*          Charlotta Roos, SIF

 

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!