Sparta nousi voittoon KyIF:sta

Sparta otti tärkeät kaksi pistettä keskiviikkona, kun tiukimmin kuudennesta sijasta spartalaisten kanssa taisteleva KyIF kaatui Pirkkolassa. Loppunumerot 33-28 nostivat Spartan vain pisteen päähän kirkkonummelaisista.

KyIF otti alkuminuuttien jälkeen pelin haltuunsa ja johti parhaimmillaan jo neljällä maalilla. Taukoa kohden Sparta alkoi kuitenkin saada peliään pyörimään ja osat vaihtuivat avauserän lopulla Spartan siirtyessä 16-15-taukojohtoon.

Sama tahti jatkui tauon jälkeen. Sparta hivuttautui vähitellen karkumatkalle ja ero alkoi kasvaa. Kotijoukkue oli jo kymmenen maalin johdossa vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua. Lopussa KyIF pääsi hiukan kaunistelemaan lukemia, mutta ottelu oli siihen mennessä jo ratkennut.

Spartan päävalmentaja Jarmo Weckström oli loppujen lopuksi tyytyväinen otteluun, vaikka alku olikin tahmeaa.

– Ensimmäinen puoliaika oli hakemista mutta toisella puoliajalla pelasimme niin kuin olemme harjoitelleet. Kiva oli hyökätä kun alla oli onnistunut puolustustyöskentely. Suvi [Erhovaara] pelasi hyvin, varsinkin toisella puoliajalla.

KyIF-luotsi Tomi Salminen ei sen sijaan ollut läheskään yhtä tyytyväinen.

– Olimme väsyneitä, emme myöhäisestä ajankohdasta vaan edellisen sunnuntain kovasta pelistä johtuen. Lepoaika sunnuntain pelin jälkeen ei riittänyt palauttamaan tehoja. Tämä ei ole voittajalta pois vaan paremmalle hävittiin, Salminen myönsi.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli Spartan Raita Heiskanen, joka heitti kahdeksan maalia.

– Muutamien edellisten pelien heikompien toisten puoliaikojen jälkeen oli hienoa että nyt saimme päät pysymään kasassa ja oli todella kiva pelata, Heiskanen iloitsi.

Sparta – KyIF  33-26 (16-15)

Yleisömäärä: 72

Maalintekijät:
Sparta: Sirja Lassinharju 8, Raita Heiskanen 8, Sara Jäntti 6, Hanna Heiskanen 4, Ella Holopainen 4, Inka Jäntti 2 ja Anniina Nyholm 1.
KyIF: Maria Jukola 10, Susanna Kaivola 4, Carla Olenius 3, Carla Friman 3, Pinja Bergholm 3, Sofia Andersson 1, Emilia Volkov 1 ja Mari Paukku 1.

Varoitukset:
Sparta: Elisa Manninen, Hanna Heiskanen, Raita Heiskanen
KyIF: Maria Jukola

Ulosajot:
Sparta: Sirja Lassinharju, Inka Jäntti, Ella Holopainen
KyIF: Carla Friman

LähiTapiola Tähtipelaajat:
Raita Heiskanen, Sparta ***
Maria Jukola, KyIF
** Suvi Erhovaara, Sparta *

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk