Kohti kautta: ÅIFK valmiina haastamaan muut

ÅIFK lähtee kauteen 2014-15 positiivisen odottavalla mielellä. Päävalmentaja Ulf Andersson on tyytyväinen takana olevaan harjoituskauteen ja uskoo joukkueensa olevan viime kautta valmiimpi taistelemaan korkeammista sijoituksista.

Suuria muutoksia ÅIFK:n ryhmässä ei sitten viime kauden ole tapahtunut, mutta ilme on Anderssonin mukaan ollut toisennäköinen.

– Täytyy ensinnä sanoa, että joukkue koko ryhmänä on aiempaa motivoituneempi ja täynnä energiaa. Joukkue on aika samannäköinen kuin ennen, mutta pieniä muutoksia on.

– Maalivahti Sara Pollesello BK-46:sta on uusi pelaaja; hän asuu ja opiskelee Turussa ja on ehdottomasti vahvistus. Muutenkin maalivahtiosastolla olemme todella vahvoilla. Vanja Radic on nyt jälleen todella hyvässä kunnossa ja lisäksi Sandra Råholm jatkaa ja riveissä on tulevaisuuden tähti Linnea Back. Johanna Kajander on sen lisäksi palannut joukkueeseen ja antaa meille mahdollisuuden vaihtaa pelaajia ja taktiikkaa hyökkäyksessä toisella tapaa kuin ennen.

Pelaajarinki on myös laajempi, sillä mukaan on tullut tulevaisuuden lupauksia.

– Nostamme ykkösjoukkueen harjoituksiin mukaan A-tyttöjä. Sen myötä pelaajia on määrällisesti hyvin ja teemme lujasti töitä sen eteen että he nousevat tälle tasolle. Sara Pettersson vasemmalla 6 metrissä ja Kaisa Lappi 9 metrissä ovat tällä hetkellä lähinnä.

Kesä on mennyt Anderssonin mukaan koko lailla suunnitellusti loukkaantumisia lukuun ottamatta.

– Joukkue on ollut paljon yhdessä ja todella moni on hoitanut kesäharjoittelunsa erittäin hyvin ja on paremmin valmistautunut kauteen kuin vuosi sitten. Pelaajia on joutunut myös sairaslistalle, mutta he ovat palaamassa ja on vain bonusta, kun saamme heidät kentälle mukaan. Carolina Pettersson, Emma Saarela, Fredrika Lagerbohm, Onay Sari ovat kaikki pelaajia, joita odotamme takaisin.

ÅIFK:n vahvuudeksi päävalmentaja nostaa joukkueen yhtenäisyyden ja mahdollisuuden pelin monipuolistamiseen aiemmasta.

– Vahvin puolemme on varmasti se, että olemme vahvoja yhdessä. Moni pelaaja on nostanut tasoaan harjoituksissa ja pystyy antamaan peliin paljon enemmän kuin aiemmin. Maalivahtien laatu antaa meille toivottavasti lisää mahdollisuuksia hyökkäämiseen ja kun useampi pelaaja pystyy ottamaan vastuuta, meidän peliämme pitäisi olla vaikeampi lukea.

Suoranaista sijoitustavoitetta kaudelle Andersson ei lähde kertomaan, mutta antaa selkeästi ymmärtää riman olevan aiempaa korkeammalla.

– Meillä on sisäisesti korkealle asetettu tavoite ja tulemme tekemään kaikkemme sen saavuttamiseksi. Sitä varten meidän pitää pystyä parantamaan kaikkea 40 prosenttia, jotta pystymme tarjoamaan vastuksen kilpailijoillemme.

– Harjoituskausi on sisältänyt paljon harjoittelua ja sekä henkisesti että asenteellisesti näen valmentaja selkeää parannusta ja potentiaalia. Sen saa sitten nähdä mihin se riittää.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk