ÅIFK:lle komea kauden avausvoitto Atlaksesta

ÅIFK avasi pistetilinsä kuluvalla kaudella komealla tavalla, kun Atlas kaatui lauantaina Myyrmäen Energia Areenalla selkein lukemin 29-17.

Ottelun alku oli vierasjoukkueelta suorastaan murskaavaa näytöstä. Reilun 12 minuutin pelin jälkeen taululla olivat hämmästyttävät numerot 0-10. Atlas ei tahtonut millään löytää maalijyvää ja tauolla ÅIFK:n johto oli murskaava 4-17.

Toisen jakson alku näytti emäntien kannalta huomattavasti valoisammalta ja ero kaventui reilussa kymmenessä minuutissa kahdeksaan maaliin. Vielä 17. minuutilla Atlas kävi toistamiseen kahdeksan maalin päässä, mutta ottelu oli tukevasti vieraiden hallussa ja ero venyi lopulta 12 maaliin.

Atlas-valmentaja Nils Heerman myönsi, että ottelu oli vantaalaisten osalta käytännössä ohi ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

– Ottelu oli ratkaistu valitettavasti ensimmäisten 15 minuutin aikana, kun emme onnistunut saamaan palloa millään maaliin. Oliko kysymys hermostuneisuudesta vai huonosta asenteesta, en tiedä, Heerman tuskaili.

ÅIFK:n valmentaja Ulf Anderssonin oli helppo olla huomattavasti aurinkoisemmissa tunnelmissa.

– Hyvä asenne puolustukseen hyvällä yhteistyöllä. Vastahyökkäykset onnistuivat ja Sara [Pollesello] pelasi hyvin maalissa, Andersson listasi voiton avaimia.

Kahdeksan maalia heittänyt Anna Harri nimettiin ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

– Mahtavaa avata vihdoin pistetili. Saimme hyvän ottelun alun ja siitä rullattua eteenpäin, Harri iloitsi.

Atlas – ÅIFK 17-29 (4-17)

Yleisöä: 108

Tuomarit: Harri Nieminen – Markku Tuomi

Maalintekijät:
Atlas: Malin Grahn 1, Emmi Högbacka 3, Tiina Ahovaara 1, Noora Ekström 1, Anu Pihlströn 2, Johanna Lyytinen 2, Nina Sarelin 2, Pirjo Häyrinen 2, Carla Olenius 3
ÅIFK: Carolina Pettersson 6, Sara Pettersson 2, Helen Keto 2, Anna Harri 8, Aini Salminen 1, Heidi Kullberg 3, Maarja Pöldver 4.

Varoitukset:
Atlas: Johanna Lyytinen
ÅIFK: Kajsa Lappi, Matilda Bäcklund

Ulosajot:
Atlas: Carla Olenius, Malin Grahn, Katja Lindqvist, Pirjo Häyrinen
ÅIFK: Helen Keto, Heidi Kullberg, Emilia Skön,

Ottelusta sulkeminen:
Atlas: Katja Lindqvist

LähiTapiola-tähdet:
*** Anna Harri, ÅIFK
** Sara Pollesello, ÅIFK
* Johanna Peltonen, Atlas

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!