ÅIFK:n voittovire sai jatkoa Spartaa vastaan

Yksi voitto voi tehdä ihmeitä. Sen osoitti ÅIFK keskiviikkona kaatamalla viikonlopun Atlas-voittonsa jatkoksi kotonaan Spartan vahvan toisen jakson ansiosta selvin numeroin.

Spartan vahvan alkurynnistyksen jälkeen ÅIFK sai nopeasti juonesta kiinni ja avausjakso eteni hyvin tasaisena niukan johdon vaihdellessa puolin ja toisin. Juuri tauon alla Sparta iski kahdesti ja näin tilanne ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen oli 12-14.

Toisen jakson alussa ÅIFK kuroi kuitenkin eron nopeasti umpeen ja siirtyi 9. minuutilla jälleen johtoonkin. Samalla ottelu myös kääntyi emännille, kun Sparta kadotti maalijyvänsä kokonaan ja pelasi peräti yli 20 minuuttia ilman osuman osumaa. ÅIFK sen sijaan tehtaili maaleja tasaista tahtia ja eteni vakuuttavaan voittoon.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin nappasi emäntien maalilla vakuuttavasti torjunut Vanja Radic.

– Voitimme tänään kaikki yhdessä, pelasimme yhtenäisesti. Puolustuksemme oli mahtava, Radic hehkutti.

Pientä hehkutusta oli kuultavissa myös ÅIFK-luotsi Ulf Anderssonin kommenteissa.

– Sparta aloitti vahvasti neljällä suoralla maalilla, he tekivär ne juuri silloin kuin me vain odotimme. Teimme viisi maalia ottamamme aikalisän jälkeen, jonka jälkeen peli oli meidän. Puolustimme lähempänä kun he heittivät, mikä helpottaa maalivahtien työtä. Juoksimme nopeita vastahyökkäyksiä ja painostimme puolustajia aivan kuten meitä on painostettu, Andersson ruoti.

– Sparta on hyvä joukkue mutta tänään me olimme parempia. Kaikki osallistuivat peliin ja alamme löytämään roolimme. Hieno kotivoitto.

Sparta-luotsi Ken Sirenius otti tappiota omaankin piikkiinsä, mutta ei sortunut selittelyyn.

– Voi olla, että en onnistunut tänään sytyttämään ja valmistamaan joukkuetta riittävästi, otan vastuun siitä itselleni. Ensi peliin täytyy valmistautua paremmin. Me hävisimme Åbolle tänään työnteossa. Onnittelut Åbolle voitosta, Sirenius antoi tunnustusta vastustajalle.

ÅIFK – Sparta 29-19 (12-14)

Yleisömäärä: 245

Erotuomarit: Harri Nieminen-Markku Tuomi

Maalintekijät:
ÅIFK: Carolina Pettersson 7, Anna Harri 5, Aini Salminen 4, Heidi Kullberg 2, Maarja Pöldver 9, Johanna Kajander 2
Sparta: Sirja Lassinharju 5, Anni Kaikko 1, Sara Jäntti 4, Hanna Heiskanen 1, Inka Jäntti 3, Raita Heiskanen 1, Ella Holopainen 2, Anniina Nyholm 1, Linda Melanen 1

Ulosajot:
ÅIFK: Carolina Pettersson x1, Helen Keto x1
Sparta: Hanna Heiskanen x2, Anniina Nyholm x1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** ÅIFK: Vanja Radic
** ÅIFK: Maarja Pölvder
* ÅIFK: Carolina PetterssonKaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk