Atlas löysi maalijyvän – voitto Spartasta runkosarjan päätteeksi

Atlas aloitti kautensa SM-sarjassa kahdella voitolla, mutta vaelsi tämän jälkeen pitkässä tappioputkessa, kunnes sunnuntaina kadoksissa ollut maalivire viimein löytyi ja Sparta kaatui komeasti.

Ottelun avausjakso eteni kaikkiaan erittäin tasaisissa merkeissä ja ero suuntaan tai toiseen ei kasvanut 1-2 maalia suuremmaksi. Sparta käväisi tauon alla kolmen maalin johdossa, mutta Atlas kuroi eron nopeasti taas yhteen.

Ajassa 21.50 kirjattiin komea merkkipaalu, kun Raita Heiskanen vei Spartan 10-9-johtoon. Osuma oli seuran historian tasan 18 000. pääsarjassa.

Toinen jakso alkoi samoissa merkeissä ja reilu seitsemän minuutin jälkeen oltiin jälleen tasalukemissa. Tästä Sparta nykäisi pienen eron, mutta jakson puolivälin jälkeen Atlas vei reilun kuusiminuuttisen puhtaasti 6-0 ja otti tukevan otteen voitosta. Sparta ei antanut periksi, mutta Atlas piti johtonsa loppuun saakka.

Atlas ylitti ensi kertaa tällä kaudella 30 tehdyn maalin rajan ja päätti runkosarjan siis voittoon. Vantaalaisten kohtaloksi jää silti jumbosija runkosarjassa ja kausi ei jatku enää puolivälierissä.

– Laidat onnistuivat nyt superhyvin! Voitto oli ansaittu ja ennen kaikkea hyvän treenaamisen lopputulos, Atlas-luotsi Tomi Salminen iloitsi.

Samoilla linjoilla oli myös ottelun tähtipelaaja Anu Pihlström.

– Päätettiin voittaa ja se tehtiin. Joukkueelta ensimmäinen todellinen joukkuepeli.

Spartan päävalmentaja Ken Sireniuksella oli selvästi mollivoittoisempi sävy mietteissään.

– Vaikea peli! Olimme luvattoman huonoja, Sirenius naulasi.

Atlas – Sparta 32-28 (12-13)

Yleisöä: 163

Tuomarit: Krister Ullman ja Anton Ekström

Maalintekijät:
Atlas: Malin Grahn 1, Emmi Högbacka 1, Kristiina Helaskoski 4, Katja Lindqvist 1, Anu Pihlström 8, Johanna Lyytinen 1, Nina Sarelin 6, Adriana Jakimova 4, Carla Olenius 5 ja Nea Heerman 1
Sparta: Anni Kaikko 2, Elisa Manninen 3, Hanna Heiskanen 1, Inka Jäntti 7, Jessica Hallio 1, Raita Heiskanen 2, Petra Gostowski 3, Alexandra Ojala 2, Ella Holopainen 5, Linda Melanen 1 ja Katariina Korjonen 1

Varoitukset:
Atlas: Helaskoski, Lindqvist
Sparta: Holopainen, Melanen, Tanner

Ulosajot:
Atlas: Pihlström, Lyytinen
Sparta: Melanen

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Anu Pihlström, Atlas
** Carla Olenius, Atlas
* Inka Jäntti, Sparta

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk