Atlas ratkaisi lopussa voiton ÅIFK:sta

Atlas on avannut SM-sarjakauden melkoisilla jännitysnäytelmillä. Vantaalaiskannattajien – ja joukkueen itsensä – iloksi joukkue varmisti toisen voittonsa loppuminuuteilla, kun ÅIFK kaatui perjantaina Turussa tiukan taiston jälkeen.

Tasaisissa merkeissä alkanut ottelu kääntyi hienoiseksi Atlaksen hallinnaksi avausjakson puolivälin jälkeen. ÅIFK nousi kuitenkin kolmen maalin takaa vielä tasoihin, mutta tauolle mentiin Atlaksen kahden maalin johdossa.

Tauon jälkeen edettiin edelleen Atlaksen hienoisessa hallinnassa ja vieraiden johto oli parhaimmillaan pariinkin otteeseen viidessä maalissa. ÅIFK ei kuitenkaan antanut periksi ja aloitti vahvan kirin nousten viimeisen kymmenminuuttisen alussa jo maalin päähän. Pienen maalittoman jakson jälkeen Atlas tuli lopussa kuitenkin vahvemmin ja otti kauden toisen niukan voittonsa.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson harmitteli pienten herpaantumisten merkitystä.

– Meillä on selvä pelikuvio mutta pelaajat tekevät välillä aivan vääriä päätöksiä. Pelaajilla on vaikea tehdä omia päätöksiä. Pelaamme melkein oikein koko ajan mutta se ei riitä.

– Joillain pelaajilla on vaikea henkisesti valmistautua peleihin. Monien täytyy tulla korkeammalle ja tehdä enemmän töitä. Olen todella tyytyväinen Sandra Råholmin pelaamiseen, Andersson sanoi.

Atlas-luotsi Nisse Heerman oli tyytyväinen ennen kaikkea täyteen pistepottiin.

– Hyvä taistelupeli. Turku puolusti hyvin. Olen tyytyväinen puolustukseen ja ajoittain hyökkäykseen. Voitimme kolmella maalilla ja se oli pääasia.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin nappasi nimiinsä ÅIFK:n Matilda Bäcklund.

– Harmi ettemme pystyy pelaamaan kuuttakymmentä minuuttia, vaikka olemme ajoittain parempia kuin vastustaja. Stressaamme ja teemme harkitsemattomia päätöksiä ilman voimaa ja tunnetta. Pelaamme hyvin kun pelaamme joukkueena kärsivällisesti, Bäcklund säesti päävalmentaja Anderssonia.

ÅIFK – Atlas 18-21 (8-10)

Yleisömäärä: 75

Erotuomarit: Annika Laaksonen-Julia Glantz

Maalintekijät:
ÅIFK: Sara Pettersson 3, Anna Harri 4, Matilda Bäcklund 7, Sofia Forss 2, Moa Martin 1, Heidi Kullberg 1
Atlas: Malin Grahn 2, Emmi Högbacka 4, Anu Pihlström 4, Johanna Lyytinen 2, Nina Sarelin 1, Pirjo Hyyrinen 2, Jenna Martikainen 2, Isa Jauhiainen 4

Ulosajot:
ÅIFK: Kaisa Lappi x 1, Moa Martin x1
Atlas: Nina Sarelin x2, Pirjo Hyyrinen x2, Jenna Martikainen x1, Isa Jauhiainen x1

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
***: ÅIFK: Matilda Bäcklund
**: Atlas: Jonna Kullberg
*: Atlas: Anu Pihlström

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk