Dicken haki tärkeät pisteet ÅIFK:lta

Dicken jatkaa edelleen taistelua jopa runkosarjan voitosta kukistettuaan lauantaina vieraskentällä ÅIFK:n lopulta selkein lukemin.

Dicken avasi ottelun erittäin vahvasti ja johti jo 4-0 ja 6-1 ennen kuin ÅIFK alkoi päästä peliin paremmin mukaan. Ero kutistui jo kahteen maaliin, mutta alkoi kasvaa taas taukoa kohden ja ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen Dickenillä oli vakuuttava seitsemän maalin johto.

Ero pysyi toisen jakson alkuminuutit suunnilleen samoissa, mutta sen jälkeen ÅIFK heräsi näyttämään, ettei peli ole vielä pelattu. Dickenin johto kukistui nopeassa tahdissa vain kahteen maaliin. Tämä herätti kuitenkin Dickenin, joka alkoi jälleen kasvattamaan etumatkaansa, eikä ÅIFK enää pystynyt kunnon kiriin ja Dicken piti johtonsa loppuun saakka suhteellisen helposti.

Dicken nousi voiton myötä jakamaan kakkossijaa SIF:n kanssa, mutta jää keskinäisten otteluitten perusteella siuntiolaisten jälkeen. Dicken kohtaa kuitenkin runkosarjan päätöskierroksella HIFK:n ja voitto riittää varmistamaan suoran välieräpaikan.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan (***) kommentit ottelusta:

Kotijoukkueen päävalmentaja Ulf Andersson oli otteluun tappiosta huolimatta osin tyytyväinen.

– Toinen puoliaika oli kohtuullisen hyvä. Kun pelaamme ja teemme kuten harjoiteltu pelaamme hyvin. Olemme hyökkäyksessä liian lähellä ja Dicken saa pallon. Kaikki yhdeksän metrin pelaajat tekevät joitain asioita hyvin, mutta enemmän miinusta. Dickeniä vastaan ei voiteta näin monella ohiheitolla, Andersson ruoti.

Jani Vaskola Dickenin penkin päässä oli voittoon tyytyväinen.

– Saatiin peluuttaa kaikkia pelaajia mikä oli hyvä. Aina mukavaa voittaa ÅIFK.

Myös ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Dickenin Anna Lindahl korosti voiton merkitystä.

– Ei niin hyvä peli. Tärkeät kaksi pistettä tulevaisuutta ajatellen, sillä panostamme pääsyyn suoraan semifinaaleihin. Turku antoi hyvän puoliajan vastuksen, kun me laiskottelimme hyökkäyksessä sekä nopeissa. Odotimme kovaa peliä. sillä Turku on ottanut pisteitä hyviltä joukkueilta aikaisemmin. Saatiin kaksi pistettä joita tulimme hakemaan, ynnäsi Lindahl

ÅIFK – Dicken 22-29 (8-15)

Yleisömäärä: 80

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Jan-Erik Leandersson

Maalintekijät:
ÅIFK: Carolina Pettersson 3, Sara Pettersson 2, Helen Keto 1, Matilda Bäcklund 2, Sofia Forss 1, Aini Salminen 1, Heidi Kullberg 3, Maarja Pöldver 8
Dicken: Anna Lindahl 8, Tove Salokivi 1, Kiira Kankainen 2, Annika Näräkkä 4, Betina Lillqvist 1, Linda Ratilainen 1, Alexandra Ahlroth 2, Jessika Gammals 1, Martina Genberg 1, Carolina Böckelman 2, Anna Lindholm 6

Varoitukset:
ÅIFK: Carolina Pettersson x1, Matilda Bäcklund x1, Emilia Skön x1
Dicken: Jessika Gammals x1, Carolina Böckelman x1, Tove Salokivi x1

Ulosajot:
ÅIFK: Carolina Pettersson x1, Helen Keto x1, Matilda Bäcklund x1, Maarja Pöldver x1
Dicken: Betina Lillqvist x1, Jessika Gammals x1, Carolina Böckelman x1

Lähitapiola-tähtipelaajat:
*** Dicken: Anna Lindahl
** ÅIFK: Maarja Pöldver
* Dicken: Anna Lindholm

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk