Dicken haki varmat pisteet ÅIFK:lta

SM-sarjan sarjataulukko ei valehdellut ÅIFK:n ja Dickenin kohdatessa sunnuntaina. Vierailija Dicken oli ottelussa niskan päälle alusta saakka ja vei pisteet matkaansa selkein 20-31-numeroin.

Dicken siirtyi reilussa kahdessa minuutissa 3-0-johtoon, eikä tämän jälkeen asemiaan luovuttanut. Ero kasvoi tasaista tahtia ja vaikka ÅIFK käväisi 20. minuutin kohdalla neljän maalin tuntumassa, oli taukoon mennessä eroa jo kahdeksan maalia.

Toisen jakson alussa marginaali venähti jo kymmeneen maaliin ja siinä se myös käytännössä pysyi ottelun loppuun saakka. ÅIFK ei päässyt seitsemää maalia lähemmäs ja toisaalta Dicken ei missään vaiheessa saanut venytettyä eroa yli 11 maalin, mikä oli myös tilanne lopussa.

Mitään murskanumeroita ei kuitenkaan siis nähty, sillä ÅIFK jaksoi taistella loppuun saakka tappioasemassakin.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ulf Andersson antoi joukkueen esityksestä plussaakin.

– Pelasimme aika hyvin puolustuksessa vaikka en ole tyytyväinen 31 päästetty maaliin mutta me yritimme ja taistelimme. Teemme virheitä vastustajan pelaajien kanssa jotka meidän pitäisi tuntea, siksi he tekivät helppoja maaleja. Pelaamme hyviä paikkoja mutta heittomme ovat todella huonoja, Andersson puntaroi.

Myös Dicken-luotsi Jani Vaskola antoi tunnustuksen vastustajalle.

– Turku pelasi ihan ok peliä. Maarja Pöldverin heitto on kyllä aika vaarallinen. Meiltä Tove Salokivi ja Linda Ratilainen onnistuivat tänään yli odotusten. Karolina Nylund pelasi omalla tasollaan.

– He tekivät liikaa teknisiä virheitä meitä vastaan, me rokotamme niistä heti, Vaskola säesti Anderssonia.

Ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu Dickenin Karolina Nylund oli ennen kaikkea pisteisiin tyytyväinen.

N- opea peli. Hutiloimme puolustuksessa ja annoimme Åbon heittää liikaa helppoja heittoja. Vieraskentällä on vaikea pelata Äboa vastaan, mutta onnistuimme ihan hyvin.

ÅIFK – Dicken 20-31 (8-16)

Yleisömäärä: 81

Erotuomarit: Jan Helander-Jan Rönnberg

Maalintekijät:
ÅIFK: Kaisa Lappi 1, Helen Keto 4, Matilda Bäcklund 3, Sofia Forss 1, Heidi Kullberg 3, Maarja Pöldver 5, Johanna Kajander 3
Dicken: Anna Lindahl 6, Tove Salokivi 5, Annika Näräkkä 1, Bettina Lillqvist 1, Linda Ratilainen 4, Alexandra Ahlroth 1, Karolina Nylund 4, Jessika Gammals 1, Martina Genberg 3, Carolina Böckelman 2, Anna Lindholm 3

Ulosajot:
ÅIFK: Kaisa Lappi x1, Helen Keto x1, Matilda Bäcklund x3 (=punainen kortti)
Dicken: Alexandra Ahlroth x1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Dicken: Karolina Nylund
** Dicken: Linda Ratilainen
* Dicken: Tove Salokivi

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!