Dicken vei jännitysnäytelmän niukasti

Voitosta voittoon alkukaudella edenneitten Dickenin ja SIF:n kohtaaminen keskiviikkona Pirkkolassa osoittautui odotetun tiukaksi. Tilanteet vaihtelivat ja ratkaisu ottelussa nähtiin vasta aivan lopussa; Dicken vei voiton maalein 24-22.

Ensimmäinen jakso eteni erittäin tasaisena ja vasta 19. minuutilla eroa oli ensi kertaa kaksi maalia Dickenin siirtyessä 8-6-johtoon. Kotijoukkue hallitsi myös avausjakson loppua ja tauolle mentiin numeroissa 12-8 Dickenin eduksi.

Ottelu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ratkennut. Toinen jakso ehti vanheta vain reilut seitsemän minuuttia, kun tilanne oli jälleen tasan. Tästä edettiin vuorovedolla, kunnes kymmenen minuuttia ennen loppua Dicken käväisi kahden maalin johdossa. SIF ei kuitenkaan antanut periksi ja numerot olivat pian jälleen tasan. Vielä viimeiselle kolmeminuuttiselle lähdettiin tilanteesta 22-21, mutta Anna Lindholmin kaksi maalia ratkaisi lopulta ottelun ja Dicken vei voiton kahden maalin erolla.

Kamppailu oli todella kovaa ja tasokasta taistelua ja tämän huomioivat myös molemmat päävalmentajat.

Dickenin päävalmentaja Jani Vaskola oli tyytyväinen puolustuspeliin ja ottelun vakuuttavin pelaaja Carolina Böckelman sai erityismaininnan.

– Meillä oli 22 päästettyä maalia ja puolustus oli ihan hyvä. Tärkeää oli, että meidän oikea puoli sai onnistumisia. Carolina Böckelman pelasi pelinrakentajana loistopelin kummassakin päässä, Vaskola ylisti.

– On hirveän vaikeata päästä kovaan pelirytmiin, kun on liian vähän kovia otteluita ja liian pitkiä taukoja. Siuntio on todennäköinen finalisti ja tästä ottelusta sai hyvää play-off -fiilistä.

SIF-luotsi Marcus Sjöstedt oli samoilla linjoilla.

– Tiukka ja kova ottelu. Ottelun lopussa pelasimme liikaa keskelle, sen sijaan, että olisimme hyödyntäneet leveyttä. Hyvä taistelu, alusta loppuun saakka, Sjöstedt kiteytti.

– Ensimmäinen puoliaika oli vaikea, meillä oli 11 teknistä virhettä. Siitä huolimatta pysyimme hyvin mukana, osittain Lotta Roosin loistavasta maalivahtipelistä johtuen. Toinen puoliaika oli tasaisempi pienillä marginaaleilla.

Roosin maalivahtipelin nosti esille myös Vaskola.

– Vastustajan maalivahti pelasi aivan loistavan ottelun, otti mitä oli otettavissa, pelasi varmastikin elämänsä parhaimman ottelun.

Ottelun ykköstähti Böckelman suitsutti hänkin Roosia.

– Ensimmäinen puoliaika oli hyvä, kun pääsimme vauhtiin, niin saimme maaleja tehtyä. Näki, että kummallakin joukkueella oli kova tahto voittaa. Onnistuimme toisella puoliajalla hyökkäyksessä ja saimme maaleja aikaiseksi. Lotta Roos SIF:n maalissa oli erittäin hyvä.

– Tsemppasimme hyvin. Tänään ero oli +2 meidän hyväksi.

Dicken – SIF 24-22 (12-8)

Yleisö: 231

Erotuomarit: Harri Nieminen – Markku Tuomi

Maalintekijät:
Dicken: Böckelman Carolina 8, Genberg Martina 7, Lindholm Anna 6, Ahlroth Alexandra 2, Lindahl Anna 1
SIF: Lindholm Madeleine 6, Jukola Maria 4, Olin Linda 4, Rehnberg Carolina 3, Nyman Petra 1, Perovuo Emmi 1, Sjölund Elin 1, Tallqvist Janica 1, Valkamo Emilia 1

Ulosajot:
Dicken: Ahlroth Alexandra 1, Genberg Martina 1
SIF: Jukola Maria 1, Nyman Petra 1

Varoitukset:
Dicken: Ahlroth Alexandra 1, Genberg Martina 1, Nylund Karolina 1
SIF: Jukola Maria 1, Nyman Petra 1

LähiTapiola-tähdet:
*** Böckelman Carolina, Dicken
** Roos Charlotta, SIF
* Genberg Martina, Dicken

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!