Dicken vei kärkikamppailun trillerin päätteeksi

HIFK näytti jo etenevän selvään voittoon lauantaisessa SM-sarjan kärkikamppailussa Dickeniä vastaan, mutta vieraiden vahva toinen jakso huipentui voittomaaliin vain 11 sekuntia ennen ottelun loppua.

HIFK tuli otteluun vahvasti ja venytti viiden maalin etumatkan jo ennen ensimmäisen kymmenminuuttisen täyttymistä. Avausjakso mentiin muutenkin emäntien merkeissä. Dicken ei alun jälkeen käynyt neljää maalia lähempänä ja tauolla eroa oli jo seitsemän maalia.

Tauon jälkeen Dicken alkoi kuitenkin pikku hiljaa kuroa eroa umpeen. HIFK heräsi uudelleen ja 14 minuutin kohdalla ero oli jälleen seitsemän maalia. Sen jälkeen alkoi Dickenin huikea loppuveto. Seitsemän perättäistä maalia ja kymmenen minuuttia myöhemmin tilanne oli tasan. Loppuminuutit edettiin tasatahtia, kunnes Anna Lindahlin viime hetkien osuma käänsi pelin vieraille.

Ottelun vakuuttavin pelaaja Sofia Lindholm korosti, ettei usko omaan tekemiseen loppunut vaikeassakaan tilanteessa.

– Emme suostuneet uskomaan että peli oli pelattu puoliajalla. Jaksettiin uskoa meidän tekemiseen. Tiedettiin että osataan paremmin. Puolustettiin joukkueena toisella puoliajalla, Lindholm luetteli voiton avaimia.

Dicken-luotsi Jani Vaskola näki ottelu kulun pitkälti samoin.

– IFK tuli kovaa alussa ja ei päästy otteluun mukaan. Lopussa IFK väsähti selvästi ja voitimme viimeiset 15 minuuttia 10-2, Vaskola huomautti.

HIFK:n päävalmentaja Birgitta Lindholm myönsi ottelun kaksijakoisuuden.

– Tasainen ottelu joka kääntyi Dickenille – HIFK:lta parempi ensimmäinen puoliaika ja Dickeniltä toinen puoliaika. Ottelu olisi voinut kääntyä miten vain, Lindholma totesi.

HIFK – Dicken 23-24 (15-8)

Yleisömäärä: 105

Maalintekijät:
HIFK: Linda Cainberg 8, Lotta Kulju 6, Ida Väyrynen 5,Victoria Berg 2, Silja Borgarsdottir Sandelin 1, Ida Bruun 1
Dicken: Anna Lindahl 5, Carolina Böckelman 5, Martina Genberg 4, Annika Näräkkä 3, Bettina Lillqvist 2, Anna Lindholm 2, Alexandra Ahlroth 1, Jessica Gammals 1, Tove Salokivi 1

LÄHITAPIOLA-tähdet:
*** Sofia Lindholm, Dicken
** Matilda Björkqvist  HIFK
* Anna Lindahl, Dicken

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk