HIFK avasi selvällä voitolla

Hallitseva mestari HIFK avasi kauden vakuuttavalla voitolla lauantaina. Vieraillut ÅIFK pysyi kyydissä ensimmäisen erän puolivälin tienoille, mutta tämän jälkeen HIFK karkasi omille teilleen ja ero venyi lopulta 18 maaliin.

Ottelun – ja koko kauden avausmaalin – iski ÅIFK:n Matilda Backlund rangaistusheitosta ja ensimmäinen kymmenminuuttinen edettiin tasatahtia. Tämän jälkeen HIFK nykäisi nopeassa tahdissa 8-4-johtoon. ÅIFK puristi eron vielä kahteen maaliin, mutta taukoa kohden ero kasvoi ja ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen Helsingin Urheilutalon taululla olivat jo HIFK:n johtolukemat 14-7.

Tauon jälkeen HIFK venytti eron nopeassa tahdissa yli kymmenen maalin ja peli oli käytännössä ratkaistu. HIFK hallitsi ottelun loppua varmasti ja vei voiton lopulta selvästi maalein 35-17.

– Huomasi että oli kyse ensimmäisestä pelistä. Oli jännitystä ilmassa. Meiltä hyvää maalivahtipeliä. Varsinkin Matilda Björkqvist sai hyvän alun uudessa seurassa, summasi HIFK-luotsi Birgitta Lindholm.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson löysi positiivisiakin asioita, mutta myönsi vastustajan olleen luokkaa liian vahva.

– Aloitimme hyvin. Motivaatio oli korkea ja variaatio paikallaan. Meillä ei kuitenkaan riitä taso ja leveys tätä joukkuetta vastaan ja siksi emme pysty haastamaan HIFK:ta. Oli tärkeätä että meidän nuori pelaaja Kaisa Lappi uskalsi haastaa vastustajaa.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli seitsemän maalia viimeistellyt HIFK:n Annamari Jääskeläinen.

– Meillä oli vaikeuksia päästä käyntiin. Vähän vaikea peli. Pientä hermoilua meidän leirissä, mutta tehdään työtä sen eteen kauden myötä. Hyvä maalivahtipeli meiltä, Jääskeläinen totesi.

HIFK – ÅIFK 35-17 (14-7)

Erotuomarit: Jonna Pakarinen, Halina Lehto
Yleisömäärä: 74

Maalintekijät:
HIFK: Jääskeläinen Annamari 7, Cainberg Linda 6, Väyrynen Ida 5, Salenius Amanda 4, Ax Kathlen 4, Kulju Lotta 3, Borgasdóttir Sandelin Silja 2, Byman Carolina 2, Wilén Malin 1, Paukku Mari 1
ÅIFK: Bäcklund Matilda 6, Harri Anna 4, Forss Sofia 3, Pettersson Sara 2, Lappi Kaisa 1, Söderholm Erica 1

Ulosajot:
HIFK: Cecilia Forsman 1 x 2 min
ÅIFK: Anna Harri 2 x 2 min, Matilda Bäcklund 1 x 2 min

Lähitapiola-tähtipelaajat:
* Bäcklund Matilda, ÅIFK
** Väyrynen Ida, HIFK
*** Jääskelinen Annamari, HIFK

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!