HIFK karkasi selvään voittoon ÅIFK:sta

Hallitseva mestari HIFK otti kauden toisen voittonsa ÅIFK:sta sunnuntaina. Lukemat Samppalinnan palloiluhallissa olivat ensimmäisen kohtaamisen tapaan selkeät: HIFK takoi loppulukemiksi 24-37.

ÅIFK pysyi vieraiden kyydissä ensimmäisen kymmenminuuttisen, mutta sen jälkeen HIFK nykäisi eron nopeasti kuuteen maaliin, eivätkä emännät enää neljää maalia lähemmäs päässeet sen jälkeen. Ero kasvoi vähitellen taukoa kohti ja oli ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen jo kahdeksan maalia.

Tauon jälkeen voittajasta ei enää suurta epäselvyyttä ollut ja HIFK piti eron varmasti kymmenen maalin tuntumassa. Lopussa vieraat vielä kasvattivat etumatkaansa muutamalla maalilla ja ero kasvoi lopulta 13 maaliin.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut ja 11 maalia viimeistellyt HIFK:n Linda Cainberg näki pelissä hyviä merkkejä.

– Pelasimme paremmin kuin edellisessä ottelussa. Puolustus oli parempi, ja keskityimme hyvin. Varsinkin puolinopeat toimivat hyvin hyökkäyksessä ja niistä saatiin paljon maaleja, Cainberg totesi tyytyväisenä.

Myös HIFK:n päävalmentaja Birgitta Lindholm näki joukkueen pelin olevan menossa oikeaan suuntaan ja muisti kehaista myös vastustajaa.

– Olemme tyytyväisiä 37 tehtyyn maaliin, mutta meidän pitää jatkaa puolustuksen harjoittelua. Oma peli on alkanut toimimaan paremmin. ÅIFK tarjosi hyvän vastuksen. Lindholm kiitteli.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson löysi myös positiivista omiensa otteista.

– Teimme maaleja eri tavalla kuin ennen tässä pelissä. Jos olemme kärsivällisiä voimme tehdä varmempia ja parempia maaleja. Sen eteen teemme töitä ja se auttaa pelaajia jos he oppivat hyödyntämään tämän.

ÅIFK – HIFK 24-37 (10-18)

Maalintekijät:
ÅIFK: Matilda Bäcklund 6, Sara Pettersson 6, Anna Harri 4,Maarja Põldver 4, Erica Söderholm 2, Heidi Kullberg 1 , Emilia Skön 1
HIFK: Linda Cainberg 11, Silja Borgarsdottir Sandelin 7, Ida Väyrynen 6, Victoria Berg 4, Lotta Kulju 3, Carolina Byman 2, Amanda Salenius 2, Annamari Jääskeläinen 2

Varoitukset:
ÅIFK: Anna Harri , Heidi Kullberg
HIFK:  Amanda Salenius , Ida Väyrynen

Ulosajot:
ÅIFK: Heidi Kullberg
HIFK: –

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** HIFK: Linda Cainberg
** HIFK: Ida Väyrynen
* ÅIFK: Vanja Radic

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!