Dicken toiseen voittoon – SIF kaatui niukasti Pirkkolassa

Dicken ja SIF tarjosivat toisessa välieräottelussaan todellista pudotuspelidraamaa. Ero ei missään vaiheessa ollut suuntaan eikä toiseen yli kolmea maalia ja Dicken vei lopulta toisen voiton vain yhden maalin erolla.

SIF:n terävän alun jälkeen numerot tasoittuivat nopeasti, mutta ote oli avausjaksolla lievästi vierailla, vaikkei johto missään vaiheessa kahta maalia enempää ollutkaan. Aivan tauon alla Dicken kuitenkin tuli rinnalle ja niukasti ohikin.

Tauon jälkeen osat vaihtuivat sikäli, että nyt edettiin Dickenin lievässä hallinnassa. Ero kotijoukkueen hyväksi vaihteli 1-3 maalissa, joten ratkaisua ottelu ei suinkaan saanut vielä. Sama tahti jatkui aina loppuminuuteille saakka ja kun Dicken reilu kolme minuuttia ennen loppua meni jälleen kolmen maalin johtoon, alkoi voitto häämöttää. SIF ei antanut periksi ja viimeisen peliminuutin käynnistyessä eroa oli jälleen vain yksi maali. Tasoitukseen saakka SIF ei kuitenkaan venynyt ja Dicken vei voiton niukimmalla mahdollisella tavalla.

Lähes 500-päisen yleisön edessä pelattu huikea koitos jätti tuskin ketään kylmäksi ja tämä kuulsi myös valmentajien arvioista.

– Siuntio pelasi tänään suurella sydämellä joukkueena, siitä kunnia heille, Dickenin päävalmentaja Jani Vaskola ylisti.

– Meistä näki, että jännitti pelata kotona. Meillä oli tasaisesti maalintekijöitä, ennen ottelua sovittiin, että jäähypenkiltä pysytään poissa. Fyysisestä pelistä huolimatta peli oli hyvin tuomareilla hanskassa, jakoi Vaskola kiitosta myös oikeudenjakajille.

SIF-luotsi Marcus Sjöstedtia harmitti oikeastaan vain lopputulos.

– Meillä oli hyvä asenne tänään, vaikka joukkueesta puuttui tänään monta pelaajaa. Olen erittäin ylpeä tytöistä. Meillä oli mahdollisuutemme, tänään pelattiin pienillä marginaaleilla, Sjöstedt näki.

– Tämän päivän ottelu oli yksi kauden parhaista.

Dickenin Ahlroth Alexandra vei ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja uskoi yleisön viihtyneen.

– Erittäin yleisöystävällinen ottelu. Onnistuimme pitämään tempoa yllä, puolustus ei ollut yhtä hyvä kuin edellisessä ottelussa Siuntiossa ja SIF onnistui rankaisemaan meitä virheistämme, Ahlroth mietti.

– Tuntuu hyvältä olla 2-0 tilanteessa.

Dicken – SIF 27-26 (13-12)

Dicken johtaa otteluvoitoin 2-0.

Yleisö: 466

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Christopher Metsämäki

Maalintekijät:
Dicken: Lindholm Anna 5, Ahlroth Alexandra 4, Lillqvist Betina 4, Lindahl Anna 4, Genberg Martina 3, Näräkkä Annika 3, Böckelman Carolina 2, Gammals Jessika 2
SIF: Lindholm Madeleine 6, Olin Linda 4, Rehnberg Carolina 4, Weurlander Mi 4, Tallqvist Janica 3, Valkamo Emilia 3, Fröberg Mette 2

Ulosajot:
Dicken: Genberg Martina 1
SIF: Tallqvist Janica 1

Varoitukset:
Dicken: Gammals Jessika 1, Lillqvist Betina 1
SIF: Koljonen Emmi 1, Olin Linda 1, Tallqvist Janica 1, Weurlander Mi 1

LähiTapiola-tähdet:
*** Ahlroth Alexandra, Dicken
** Olin Linda, SIF
* Genberg Martina, Dicken

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk