Huikea finaalisarja päätökseen – Dicken on Suomen mestari 2015

Neljä täyttä ottelua ja miltei 50 minuuttia naisten Suomen mestaruudesta taisteltiin tasapäisesti. Ratkaiseva viides finaali tiistaina kääntyi lopussa Dickenin eduksi HIFK:ta vastaan ja joukkue juhli mestaruutta todella tiukan finaalisarjan jälkeen.

Kotijoukkue HIFK hallitsi niukasti ottelun alkua, joskin 6-6-numeroissa oltiin vielä tasoissa. Tästä HIFK nykäisi kolmen maalin johdon, mutta Dicken tuli taukoa kohden vahvasti ja käänsi tilanteen edukseen yhden maalin erolla.

Toisen jakson alussa johto vaihteli puolin ja toisin, kunnes numeroihin 16-16 jämähdettiin pidemmäksi aikaa. Tästä edettiin tasaisesti aina lukemiin 19-19, josta Dicken alkoi vähitellen hivuttautua pienelle karkumatkalle. Yhdeksän minuuttia ennen loppua eroa oli Dickenin hyväksi neljä maalia ja tämä repäisy oli lopulta ratkaiseva.  HIFK ei enää pystynyt nousemaan tuntumaan ja Dicken paineli mestariksi.

Dicken kirkasti viime kauden hopeamitalinsa kultaisiksi ja vei Suomen mestaruuden 20 vuoden tauon jälkeen. Samalla Dicken katkaisi HIFK:n kolmen mestaruuden putken.

Tunnelmat Dickenin leirissä olivat odotetun riehakkaat mestaruuden sinetöitymisen jälkeen.

– Dickenin 20 vuoden odotus on ohi. Uskomaton finaalisarja ja tunnelma. Kaksi joukkuetta, vain yksi voi voittaa. Tänään oli Dickenin vuoro, riemuitsi Dickenin toinen valmentaja Robert Lindholm.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli Dickenin maalivahti Sofia Lindholm, joka pelasi kaikkineen erinomaiset finaalit.

– Pääsimme ohi ottelun lopussa. Pelasimme hyvin ja oli jännittävä ottelu, Lindholm kuvaili.

– Nyt voin lopettaa pelaamisen huipulla.

HIFK – Dicken 24-29 (11-12)

Dicken Suomen mestari otteluvoitoin 3-2.

Yleisömäärä: 851

Erotuomarit: Miro Korja, Jonas Laitinen

Maalintekijät:
HIFK: Hilli Johanna 9, Kulju Lotta 5, Cainberg Linda 4, Ax Kathlen 3, Borgasdottir Sandelin Silja 3,
Dicken: Lindahl Anna 8, Lindholm Anna 5, Lillqvist Betina 4, Ahlroth Alexandra 4, Böckelman Carolina 4, Gammals Jessika 2, Salokivi Tove 1, Genberg Martina 1

Varoitukset:
HIFK: Kulju Lotta, Ax Kathlen
Dicken: Lillqvist Betina, Gammals Jessika

Ulosajot:
HIFK: Salenius Amanda, Forsman Cecilia
Dicken: –

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Sofia Lindholm, Dicken
** Johanna Hilli, HIFK
* Anna Lindahl, Dicken

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk