Sparta haki voiton ÅIFK:sta – välieräpaikka ratkesi

SM-sarjan toinen puolivälieräpari sai ratkaisunsa keskiviikkona, kun Sparta haki vierasvoiton ÅIFK:sta ja eteni välieriin voitoin 3-1.

ÅIFK:n alussa nappaamaa 2-0-johtoa lukuun ottamatta käytännössä koko avausjakso edettiin korkeintaan yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen. Vasta juuri tauon kynnyksellä Sparta pääsi venyttämään johtonsa kahteen osumaan ja taukoa vietettiin numeroissa 10-12.

Tauon jälkeen Sparta kiskaisi eron nopeasti jo viiteen maaliin. Tämä nykäisy enteili jo myös ratkaisua. 17. minuutilla ÅIFK oli noussut kolmen maalin päähän, mutta tämän jälkeen Sparta iski viisi seuraavaa maalia ja kun ottelua oli jäljellä viisi minuuttia, peli oli käytännössä selvä.

Voitto oli ensimmäinen vieraissa otettu kaksikon kauden seitsemästä kohtaamisesta ja varmisti Spartalle paikan välieriin, jossa vastaan asettuu runkosarjan ykkönen HIFK.

Tunnelmat ottelun jälkeen olivat arvattavan erilaiset joukkueitten keskuudessa.

– Me pelasimme tänään puolustuspeliä ja hyväksyimme kaiken mitä Sparta teki. Ajoittain pelasimme hyvin, mutta sitten menetimme pelin. Pelaajat eivät osaa analysoida omaa peliään, eivätkä he opi virheistään. Monet pelaajat ovat kuitenkin tehneet suuria harppauksia edellisistä kausista, ÅIFK-luotsi Ulf Andersson pyöritteli.

Spartan päävalmentaja Ken Sirenius puolestaan ei edes yrittänyt peitellä tyytyväisyyttään.

– Olen erittäin ylpeä siitä että onnistuimme menemään jatkoon voitoilla 3-1. Åbo taisteli kovin, ja heille on antava tunnustusta heidän taistelumoraalista, Sirenius kehaisi myös vastustajaa.

– Nämä neljä ottelua olivat vaikeita ja tällä kertaa me onnistuimme.

Ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu Spartan Inka Jäntti muistutti myös kauden aiemmasta saldosta.

– Tulimme tänne tietoisina siitä että olimme hävinneet kaikki pelit täällä. Mutta olimme keskittyneet ja teimme mitä pystyimme ja se riitti tänään, Jäntti tiivisti.

ÅIFK – Sparta 19-25 (10-12)

Sparta välieriin otteluvoitoin 3-1.

Yleisömäärä: 172

Erotuomarit: Jan Helander, Jan Rönnberg

Maalintekijät:
ÅIFK: Maarja Põldver 6, Carolina Pettersson 3, Sara Pettersson 2, Anna Harri 2, Matilda Bäcklund 2, Aini Salminen 2, Sofia Forss 1, Erica Söderholm 1
Sparta: Inka Jäntti 6, Sirja Lassinharju 4, Raita Heiskanen 4, Sara Jäntti 3,Hanna Heiskanen 3, Ella Holopainen 3, Anni Kaikko 1, Erika Tanner 1

Varoitukset:
ÅIFK: Helen Keto, Erica Söderholm Emilia Skön,
Sparta: Sirja Lassinharju, Petra Gostowski,  Linda Melanen

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Inka Jäntti, Sparta
** Ella Holopainen, Sparta
* Maarja Põldver, ÅIFK

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk