Sparta piti kiinni kotiedustaan – ÅIFK kaatui niukasti

Spartan ja ÅIFK:n välinen puolivälieräsarja jatkui kotivoittojen merkeissä, kun Sparta vei sunnuntaisen kohtaamisen Pirkkolassa nimiinsä tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Sparta otti pienen otteen pelistä alussa, mutta tilanne tasoittui nopeasti ja jakson puolivälin jälkeen ÅIFK puolestaan piti johtoa hallussaan. Sparta tuli kuitenkin jakson lopun vahvasti ja tauolle mentiin kotijoukkueen kolmen maalin johdossa.

Kun toinen jakso oli vanhentunut reilun kymmenminuuttisen, oltiin jälleen tasoissa. Viimeiselle 10 minuutille lähdettiin Spartan yhden maalin johdossa ja kun Elisa Manninen iski kotijoukkueen kahden maalin johtoon yli neljän minuutin maalittoman vaiheen jälkeen, alkoi ottelu ratketa. ÅIFK ei pystynyt enää vastaamaan ja Sparta kaunisteli numeroita vielä loppuminuuteilla.

Spartan päävalmentaja Ken Sirenius oli lopputulokseen tyytyväinen, vaikka ihan parasta Spartaa ei sunnuntaina hänen mukaansa nähtykään.

– Hieman hermoiltiin turhaan ja tehtiin asiat itselle vaikeammaksi. Maalinteko oli tänään kuitenkin parempaa kuin Turussa, maalit pitää vain laittaa sisään, Sirenius totesi.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson harmitteli vastustajan päästämistä johtoon avausjakson lopulla.

– Me annoimme pelin tänään Spartalle. Yritimme heittää liian aikaisin ja kolmen maalin ero tuli  jo ensimmäisellä puoliajalla. Sitä emme enää saaneet kiinni.

Ottelun vakuuttavin pelaaja Spartan Inka Jäntti heitti seitsemän maalia itse ja korosti nimenomaan maalinteon tärkeyttä.

– Valmistauduimme tähän peliin hyvin ja analysoimme edelliset pelit. Sovimme myös tekevämme tänään ne maalit, jotka osaamme tehdä. Meillä oli itsevarma olo tänään koko joukkueella, Jäntti kertasi tyytyväisenä.

Puolivälieräsarja jatkuu keskiviikkona Turussa.

Sparta – ÅIFK 30-25 (16-13)

Sparta johtaa otteluvoitoin 2-1.

Seuraavat ottelut:
18.03. 18.30 ÅIFK – Sparta, Samppalinna
tarvittaessa:
21.03. xx.xx Sparta – ÅIFK, Pirkkola

Yleisömäärä: 132

Erotuomarit: Julia Glantz, Annika Laaksonen

Maalintekijät:
Sparta: Lassinharju Sirja 7, Manninen Elisa 2, Jäntti Sara 5, Jäntti Inka 7, Heiskanen Raita 1, Gostowski Petra 4, Holopainen Ella 4
ÅIFK: Pettersson Carolina 3, Pettersson Sara 2, Keto Helen 2, Harri Anna 7, Bäcklund Matilda 4, Forss Sofia 3, Põldver Maarja 3, Skön Emilia 1

Varoitukset:
Sparta: Petra Gostowski, Ella Holopainen, Raita Heiskanen
ÅIFK: Emilia Skön, Carolina Pettersson, Matila Bäcklund

Ulosajot:
Sparta: Petra Gostowski, Alexandra Ojala, Raita Heiskanen 2
ÅIFK: Maarja  Põldver, Emilia Skön, Anna Harri

Sulkeminen:
Raita Heiskanen, Sparta IF

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Inka Jäntti, Sparta IF
** Anna Harri, ÅIFK
* Sirja Lassinharju Sparta IF

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk