SIF kaatoi Spartan ja varmisti suoran välieräpaikan

SIF otti keskiviikon runkosarjan päätöskierroksella lopulta varsin tiukkojen vaiheiden jälkeen voiton Spartasta ja varmisti vähintään kakkossijan.

Alkuminuuttien jälkeen SIF otti tukevan otteen pelistä ja pysytteli tiukasti muutaman maalin johdossa. Sparta sinnitteli kuitenkin hyvin, eikä ero missään vaiheessa päässyt repeämään. Tauko Siuntiossa vietettiin silti kotijoukkueen suhteellisen turvallisen tuntuisessa viiden maalin johtoasemassa.

SIF kävi toisella jaksolla parhaimmillaan jo kahdeksan maalin johdossa ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä eroa oli seitsemän maalia. Sparta tuli kuitenkin vielä peliin mukaan ja kun vajaa neljä minuuttia oli pelaamatta, ero oli kutistunut kolmeen maaliin. Lähemmäs SIF ei kuitenkaan enää vieraitaan päästänyt ja varmisti voiton loppuminuuteilla.

Voitto nosti SIF:n hetkeksi sarjataulukon kärkeen ja toista sijaa alemmas joukkue ei voi enää pudota, joten suora välieräpaikka on varma. Mikäli Dicken voittaa HIFK:n illan myöhemmässä ottelussa, vie SIF runkosarjan nimiinsä, muussa tapauksessa siuntiolaiset päätyvät kakkoseksi.

SIF-valmentaja Marcus Sjöstedt ei oikein tiennyt miten päin olisi ottelun mielessään asetellut.

– Sekava ottelu, paljon hyvää ja huonoa kaikilta pelaajilta, Sjöstedt summasi.

Illan vakuttavin pelaaja Madeleine Lindholm paukutti peräti 11 maalia, mutta ei hänkään varauksettoman tyytyväinen ollut.

– Vauhtia oli, puolustus heikko, syöttöjen huolimattomuutta ja päästimme heidät turhan lähelle. Mutta teimme sen mitä piti, kaksi pistettä kotiin. Lindholm muistutti.

Spartan valmentaja Ken Sirenius antoi omilleen tunnustuksen hyvästä taistelusta.

– Tänään oli toisenlainen kokoonpano, tytöt pelasivat ennakkoluulottomasti. Iso kiitos Spartan tytöille, Sirenius totesi tyytyväisenä tappiosta huolimatta.

SIF – Sparta 29-25 (16-11)

Yleisömäärä: 164

Erotuomarit: Jan Rönnberg  Jan Helander

Maalintekijät:
SIF: Madeleine Lindholm 11, Linda Olin 6, Mi Weurlander  4, Elin Sjölund  3, Janica Tallqvist 2, Maria Jukola 1, Emmi Koljonen 1, Petra Nyman 1
Sparta: Elisa Manninen 5, Alexandra Ojala 5, Raita Heiskanen 5, Hanna Heiskanen 3, Jessica Hallio 3, Linda Melanen 3, Ann-Victoria Vuorinen 1, Katarina Korhonen 1

Varoitukset:
SIF: Maria Jukola
Sparta: Ann-Victoria Vuorinen

Ulosajot:
SIF: Maria Jukola, Janica Tallqvist
Sparta: Elisa Manninen x2, Linda Melanen x2

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Madeleine Lindholm, SIF
** Linda Olin, SIF
* Elisa Manninen Sparta

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk