SIF karkasi Spartalta toisella jaksolla

SIF:n vahva alkuvuosi sai jatkoa perjantai-iltana. Vieraillut Sparta piti siuntiolaisia pihdeissä avausjakson, mutta toisella puoliskolla emännät painelivat omille teilleen.

SIF teki ottelun kaksi ensimmäistä maalia, mutta Sparta käänsi pelin nopeassa tahdissa 5-2-johdokseen ja niukassa vierasjohdossa edettiin aina 26. minuutille saakka. Tauon alla emännät nousivat johtoon ja eroa SIF:n hyväksi oli ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen yksi maali.

Ratkaisu nähtiin käytännössä heti tauon jälkeen, kun SIF vei ensimmäisen kymmenminuuttisen puhtaasti 5-0. Sparta ei tämän jälkeen päässyt enää viittä maalia lähemmäs ja SIF jatkoi vahvaa putkeaan lopulta selvin numeroin tulleen kotivoiton myötä.

SIF-valmentaja Marcus Sjöstedt näki suurimmat puutteet hyökkäyspelissä etenkin ottelun alkupuolella.

– Maalivahtipeli oli hyvä ja puolustus hyvää. Hyökkäyspeli oli takkuista 35-40 minuuttiin asti. Sen jälkeen pallo löysi maaliin. Kun sarjan kolmonen ja sarjanelonen kohtaavat niin ottelun tulee ollakin hieman hankala. Sparta taisteli hienosti, Sjöstedt tunnisti.

Spartan valmentaja Katri Koskela oli yhtä lailla tyytymätön hyökkäyspelaamiseen – oma pää sen sijaan toimi.

– Puolustuspeli olisi riittänyt, hyökkäyspeli ei. Paikoista pitää laittaa pallo maaliin, silloin meillä olisi ollut mahdollisuus.

Ottelun vakuuttavin pelaaja löytyi jälleen kerran SIF:n tolppien välistä, jossa Charlotta Roos jatkoi vakuuttavia otteitaan.

– Oli vaikea saada peliä aluksi kulkemaan. Toisella puoliajalla saatiin pelin kulkemaan ja pallo maaliin. Olimme rauhallisia, vaikka peli ei ensin ollut hyvää, Roos ruoti ottelua.

SIF – Sparta 26-17 (10-9)

Yleisömäärä: 100

Tuomarit: Jan Rönnberg, Christian Westerlund

Maalintekijät:
SIF: Linda Olin 5, Emilia Valkamo 5, Maria Jukola 4, Elin Sjölund 4, Madeleine Lindholm 2, Janica Tallqvist 2, Emmi Koljonen 2, Mi Weurlander  1, Mette Fröberg 1
Sparta: Sirja Lassinharju 8, Inka Jäntti 3, Sara Jäntti 2, Raita Heiskanen 2, Petra Gostowski 1, Alexandra Ojala 1

Varoitukset:
SIF: Maria Jukola, Mi Weurlander,  Emmi Koljonen
Sparta: Raita Heiskanen, Ella Holopainen, Anniina Nyholm

Ulosajot:
SIF: Mi Weurlander, Linda Olin
Sparta: –

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Charlotta Roos, SIF
** Linda Olin, SIF
* Sirja Lassinharju. Sparta

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk