SIF selvisi säikähdyksellä ÅIFK:n vahvasta kiristä

SIF näytti olevan sunnuntaina ÅIFK:n vieraana olevan jo jatkamassa varmasti voittoputkeaan, mutta sai tehdä lopulta täyden päivätyön sitkeästi taistelleiden emäntien kukistamiseksi.

Varsin tasaisissa merkeissä alkanut ottelu jumiutui yli viideksi minuutiksi lukemiin 3-5 ja SIF löysi tämän jälkeen jyvän nopeammin venyttäen eron parhaimmillaan jo seitsemään maaliin. Taukoa lähestyttäessä myös ÅIFK alkoi saada pallot uppoamaan ja avausjakson jälkeen SIF-johto oli viisi maalia.

Ensi minuutit tauon jälkeen ero pysyi ennallaan, mutta tämän jälkeen SIF alkoi pikku hiljaa hivuttautua karkumatkalle. Kymmenen minuutin jälkeen vierasjohto oli jo kahdeksan maalia. ÅIFK ei kuitenkaan luovuttanut ja aloitti jakson puolivälin jälkeen huiman kirin. Kun pelaamatta oli yhdeksän minuuttia, SIF-johto oli kutistunut kahteen maaliin ÅIFK:n viemän 7-0-jakson myötä. Tässä vaiheessa SIF kuitenkin sai käännettyä vielä uuden vaihteen ja vei ottelun lopulta niukasti nimiinsä.

SIF-luotsi Marcus Sjöstedt oli loppujen lopuksi tyytyväinen, vaikka jo hallussa ollut ottelu meni tiukaksi.

– Kaksi tärkeää pistettä. Suurin osa pelistä oli ihan ok. Rupesimme hosumaan noin 40 minuutin kohdalla jolloin peli jo periaatteessa oli pelattu, ja päästimme Åbon mukaan otteluun. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme hyvin niin kauan kun pelasimme niin kuin oltiin sovittu, Sjöstedt puntaroi.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vei seitsemän maalia iskenyt SIF:n Elin Sjölund, joka ei kovin korkeaa arvosanaa esityksestä antanut.

– Aika sekainen peli. Emme oikeen pysyneet siinä mistä olimme sopineet. Pelasimme ihan ok:sti mutta menetimme hieman pelin keskellä. Kaiken kaikkiaan meidän pitää olla tyytyväisiä siihen että edes saimme kaksi pistettä.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson näki, että parantamisen varaa jäi vielä reilusti.

– Keskittyminen puuttui meiltä. Jos pelaamme hyvin, teemme melkein jokaisesta tilanteesta maalin. Tänään puuttui vauhti ja luulemme voivamme tehdä maaleja ilman vauhtia. Olen pettynyt ja me emme saisi olla niin passiivisia jos tai kun pelaaja otetaan erityisvartiointiin, Andersson harmitteli.

ÅIFK – SIF 26-29 (10-15)

Yleisömäärä: 126

Erotuomarit: Harri Nieminen-Markku Tuomi

Maalintekijät:
ÅIFK: Carolina Pettersson 5+1, Helen Keto 2, Anna Harri 1, Matilda Bäcklund 8+1, Sofia Forss 2, Heidi Kullberg 2, Maarja Põldver 4
SIF: Maria Jukola 5, Linda Olin 1, Emilia Valkamo 4, Elin Sjölund 7, Madeleine Lindholm 6, Janica Tallqvist 3, Emmi Koljonen 1, Mette Friberg 2

Varoitukset:
ÅIFK: Helen Keto, Matilda Bäcklund, Heidi Kullberg
SIF: Linda Olin, Janica Tallqvist, Emmi Koljonen

Ulosajot:
ÅIFK: Carolina Pettersson x1, Helen Keto x1, Matilda Bäcklund x1
SIF: Maria Jukola x1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Elin Sjölund SIF
** Matilda Bäcklund ÅIFK
* Madeleine Lindholm SIF

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk