Sparta otti kauden avausvoittonsa ÅIFK:sta

Sparta avasi voitto- ja pistetilinsä kaudella 2014-15 kaatamalla keskiviikkona Pirkkolassa vierailleen ÅIFK:n. Ottelu eteni tasaisena aina pitkälle toiselle jaksolla saakka, mutta Spartan vahva loppu toi lopputulokseksi lukemat 32-25.

Avausjaksolla tasaisen alun jälkeen ÅIFK otti pienen yliotteen, mutta ei kovin suurta karkumatkaa onnistunut repimään. Kolmannella kymmenminuuttisella Sparta tuli tasoihin ja meni jo ohikin, mutta taukoa Pirkkolassa vietettiin tasalukemissa.

Tauon jälkeen Sparta alkoi puolestaan hivuttautua pikku hiljaa johtoon ja ero oli kymmenen minuutin pelin jälkeen neljä maalia emäntien hyväksi. Suuremmaksi ero ei kuitenkaan kasvanut ja vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua ero oli jälleen vain kaksi maalia. Viimeinen reilu viisiminuuttinen oli kuitenkin Spartan näytöstä ja loppunumerot lopulta selkeät.

Spartan päävalmentaja Ken Sirenius oli tyytyväinen ennen kaikkea lopputulokseen.

– Pelimme ei ollut tänään kaunista, mutta positiivista on se, että voitimme kuitenkin tällä pelillä. Paljon töitä on vielä edessä, mutta olemme tyytyväisiä kahteen pisteeseen, Sirenius kiteytti.

Ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittu Spartan Inka Jäntti korosti myös avausvoiton merkitystä, vaikka myönsi hänkin, että pelillisesti parantamisen varaa jäi.

– Meillä oli tänään hidas lähtö ja joukkueemme oli jonkinlaisessa shokissa alussa. Tärkeintä on kuitenkin voitto ja se, että saimme pisteet kotiin. Nyt ei muistella enää sitä, mihin emme olleet tyytyväisiä. Huomenna taas treeneihin ja siitä seuraaviin peleihin, Jäntti sanoi.

ÅIFK-luotsi Ulf Anderssonin mietteet etenkin lopputuloksesta olivat jokseenkin täsmälleen päinvastaiset.

– Meidän olisi pitänyt tänään voittaa, sillä Sparta ei ollut niin paljon parempi joukkue. Meillä ei kuitenkaan ollut riittävästi pelaajia, jotka olisivat tehneet hyviä ratkaisuja ja kun teimme virheitä, Sparta rankaisi meitä maaleilla. Jos olisimme jättäneet nuo virheet tekemättä, olisimme voittaneet pelin, Andersson näki.

Sparta – ÅIFK 32-25 (13-13)

Yleisömäärä: 86

Erotuomarit: Ekström Anton, Illman Krister

Maalintekijät:
Sparta: Kaikko Anni 1, Manninen Elisa 1, Jäntti Sara 5, Heiskanen Hanna 1, Jäntti Inka 4, Heiskanen Raita 1, Gostowski Petra 2, Holopainen Ella 7, Nyholm Anniina 1, Melanen Linda 2, Lassinharju Sirja 7
ÅIFK: Pettersson Sara 1, Harri Anna 7, Bäcklund Matilda 5, Martin Moa 2, Söderholm Erica 1, Kullberg Heidi 2, Symes Julia 1, Põldver Maarja 4, Kajander Johanna 2

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
*** Inka Jäntti, Sparta
** Sara Pollesello, ÅIFK
* Sirja Lassinharju, Sparta

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk