Sparta vakuuttavaan voittoon Atlaksesta

Sparta otti askelen kohti sarjataulukon kärkipäät kaatamalla sunnuntaina Atlaksen vieraskentällä Myyrmäessä lipulta vakuuttavin lukemin 15-25.

Ottelun alku edettiin hyvin tasaisissa merkeissä ja vielä avausjakson puolivälissä oltiin numeroissa 5-6.  Tästä Sparta alkoi kuitenkin hivuttautua pienelle karkumatkalle ja vaikka Atlas kävi vielä kahden maalin päässä, kirjattiin taukolukemiksi 10-14.

Toisen jakson alussa maalit olivat todella kortilla, mutta Sparta löysi lopulta jyvän ja alkoi repiä eroa suuremmaksi. Atlakselle maalinteko oli todella tuskaista ja emännät onnistuivat tekemään vain kolme maalia jakson ensimmäisen 20-minuuttisen aikana. Tässä vaiheessa Spartan johto oli jo seitsemän maalia, eivätkä vieraat asemistaan enää lopussa luopuneet.

Atlaksen valmentaja Nils Heerman ei ollut alkuunkaan tyytyväinen näkemäänsä.

– Ei mennyt sinnepäinkään. Liikaa hyökkäyspään virheitä ja puolustuksessa ei tehty asioita kuten oli sovittu, Heerman manasi.

Spartan valmentaja Ken Sirenius saattoi sen sijaan nostaa esiin huomattavasti positiivisempia asioita.

– Lähtökohta oli parantaa perjantain cup-ottelusta koko ottelun kestävään fokukseen kentän tapahtumiin. Onnistuimme ihan hyvin siinä. Hatunnosto siitä joukkueelle. Työ pitkällä tähtäimellä jatkui, Sirenius linjasi.

LähiTapiolan tähtipelaaja Anni Kaikki nosti esille ennen kaikkea Spartan puolustuspelaamisen.

– Totta kai olen tyytyväinen omaan ja joukkueen pelaamiseen. Tärkeät pisteet reilulla marginaalilla. Meillä oli aivan loistava puolustus tänään.

Atlas – Sparta 15-25 (10-14)

Yleisöä 120

Erotuomarit: Kristel Ilman-Tapani Kuri

Maalintekijät:
Atlas: Emmi Högbacka 2, Tiina Ahovaara 1, Noora Ekström 2, Annica Sjölund 3, Nina Sarelin 4, Pirjo Häyrinen 3
Sparta: Sirja Lassinharju 3, Anni Kaikko 3, Sara Jäntti 4, Hanna Heiskanen 5, Inka Jäntti 4, Linda Melanen 1, Ella Holopainen 4, Anniina Nyholm 1

Varoitukset:
Atlas: Högbacka, Lindberg ja Ekström
Sparta: Lassinharju ja Kaikko

Ulosajot:
Atlas: –
Sparta: Vuorinen

LähiTapiola-tähdet:
*** Anni Kaikko, Sparta
** Ella Holopainen, Sparta
* Naomi Itsa, Sparta

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!